loader
Könyvbemutató - Különleges történet, egy különleges mesehősről

Könyvbemutató - Különleges történet, egy különleges mesehősről

Egy különleges mesekönyv, különleges történetét mutatták be Budakalászon a múlt héten, a Kós Károly Művelődési Házban. Mesehőssé vált egy család és környezete, abban a gyermekeknek szóló könyvben, amit Csender Levente, József Attila – díjas író vetett papírra saját élmények, történetek alapján. A kötet különlegessége, hogy az illusztrátor szerepét az író felesége, Szalontai Enikő vállalta magára. Meghatározzák a rajzok a család életét, mert egyik gyermekük különleges, autizmussal él. A közelmúltban megjelent mesekönyv az elfogadásról, a másságról, egy különleges állapotról, az autizmusról szól minden korosztálynak. 

Két világ él egymás mellett, az egyik természetesnek veszi Meditittimó herceg autizmusból eredő különlegességeit, míg a másik, a hiányosságokra fókuszál a segítés helyett.  A rajzok együtt élnek a családdal, könnyebbé teszik a  hétköznapokat. A mesekönyv illusztrálása azonban mégis új feladat volt Enikőnek. 

A könyvbemutatón Csender Benedek olvasott fel egy részt a különleges herceg, Meditittimó kalandjaiból. Hogy milyen történetről van szó? Milyen kalandokat él át a főhős, az kiderül a könyvből!

Kommentek

Legutóbbi hírek

Friss videók, hanganyagok