loader
Koncert a Zene világnapján!

Koncert a Zene világnapján!

Koncertet adott a Zene világnapja alakalmából a Kalász Művészeti Iskola. Diákok, tanárok, szülők közösen zenéltek a közönségnek egy neves vendégzenésszel kiegészülve, múlt héten a Művelődési Ház dísztermében. 

Nem csak a zene népszerűsítése a célja, a Zene világnapjának, de a népek közötti megbékélés, barátság szorgalmazása is. A Zene világnapját 1975 óta Yehudi Menuhin hegedűművész és az UNESCO zenei tanácsának a felhívására ünneplik október 1-jén. Budakalászon a Kalász Művészeti Iskola diákjai, tanárai álltak ki a közönség elé zenei összeállításukkal. - mondta el Hermeszné Uracs Mónika a Kalász Művészeti Iskola igazgatja. A zeneiskolában megszokott a mindennapokban a komolyzene, ami nem csak a tanároknak, de a diákoknak is beépül az életébe. Az igazgató hozzátette a koncert különlegességét adta Bazsinka József tubaművész fellépése, aki a Budapesti Fesztiválzenekar tagja. 

Folyamatosan vannak fellépések, a versenyek az iskola életében. Hasonlóan nagyszabású zenei esemény legközelebb decemberben lesz, az adventi hangverseny keretében.

 

Kép fprrása: internet

Kommentek

Legutóbbi hírek

Friss videók, hanganyagok