loader
Csütörtökön kezdődik a Kalászi Kortárs Tánctalálkozó

Csütörtökön kezdődik a Kalászi Kortárs Tánctalálkozó

Különleges programválogatással készül a Duna Táncműhely 20 éves működésének évfordulója alkalmából, ennek részeként a Kalászi Kortárs Tánctalálkozó csütörtökön kezdődik.

A szombatig tartó Kalászi Kortárs Tánctalálkozó a Duna Táncműhely 2016-ban bemutatott Álom, álom kitalálom című produkcióval kezdődik. Az előadás kiindulópontját Palya Bea, Gryllus Samu és Bolya Mátyás azonos című CD-je alkotta, amelyet Juhász Zsolt eredetileg a dunaújvárosi Bartók Táncszínház, majd 2016-ban a Duna Művészegyüttes táncosaival, Horváth Zsófia és saját koreográfiáival vitt színre.

A programban szerepel a tavaly Szegeden bemutatott Képíró című darab is, amelyet Zoltánfy István fiatalon meghalt festőművész beszédes képei ihlettek. A csütörtökön látható előadás a képzőművészről kiadott kötetből kapta a címét - mondta el Juhász Zsolt, a Duna Táncműhely alapító-vezetője a műsorban.

Hozzátette: a kortárs néptáncgálán pénteken a közönség többek között olyan alkotók műveit is láthatja, mint Győrfalvay Katalin, Kricskovics Antal és Mosóczi István, valamint Mucsi János, akinek Amazonok című koreográfiájával zárják az estet. Fellép mások mellett a Duna Művészegyüttes és a Szentendre Táncegyüttes, valamint a Táncművészeti Egyetem hallgatói.

Forrás: mti.hu

 

Kommentek

Legutóbbi hírek

Friss videók, hanganyagok