loader
Cseh László lett a megye díszpolgára

Cseh László lett a megye díszpolgára

Pest Megye Közgyűlése 1999-ben határozott úgy, hogy december 4. napját Megyenappá nyilvánítja, annak emlékére, hogy Pest-Pilis-Solt vármegyét 358 évvel ezelőtt, 1659. december 4-én alapították.

Az ünnepség rangját emeli, hogy ekkor adják át a megyei kitüntető díjakat - elismerve a közművelődés, a tudomány, a kultúra, az építészet, a környezetvédelem, valamint a közbiztonság és a társadalmi összetartozás érdekében tett erőfeszítéseket; s ekkor kerül átadásra a Pest Megye Díszpolgára cím is. A közgyűlés köszönetet mond mindazoknak, akik a hivatásukban vagy a mindennapokban képesek voltak a példamutató tettekre, az átlagon felüli teljesítményekre.

Az ide ünnepséget T. Mészáros András, Érd polgármestere nyitotta meg. Elmondta, hogy a megyenapi díjazottak hozzájárulnak Pest megye identitásának erősítéséhez. Munkájuk, teljesítményük pédamutató mindenki számára. és ettől különleges ez a nap, ahol a 187 település kiválóságai találkoznak.

Pest Megye Közgyűlése Díszpolgári címet adományozott Cseh László részére kimagasló sportolói eredményei és közéleti tevékenysége elismeréséül.

Cseh László születése óta Pest megyei, halásztelki lakos. 25 éve aktív sportoló, aki teljesítményével és emberi példamutatásával sokat tett a magyar úszósportért.
Jelenleg is a magyar úszóválogatott legjobbja, aki a nemzetközi versenyeken, elsősorban a vegyes számokban a legfőbb esélyes. Méltó követője a vegyes úszás korábbi hazai bajnokainak: Hargitay Andrásnak, Darnyi Tamásnak és Czene Attilának. Cseh László olimpiai ezüst- és bronzérmes, világ- és Európa-bajnok, százszoros magyar bajnok úszó.

Kommentek

Legutóbbi hírek

Friss videók, hanganyagok