loader
Beszélgetés Csepregi Évával - A Skanzenben lépett fel a Neoton Família

Beszélgetés Csepregi Évával - A Skanzenben lépett fel a Neoton Família

Holnap hajnalig, Santa Maria, Pago Pago, Marathon. Csak néhány azok közül az időtlen dallamok közül, melyeket töretlen lelkesedéssel énekel vissza a koncerteken a Neoton Família közönsége. Az együttes nemrégiben a Szentendrei Skanzenben lépett fel. A stúdióban az zenekar énekesével, Csepregi Évával beszélgettünk.

A koronavírus a zenei világra is nagy hatással volt. Elmaradtak a nagy nyári fellépések, a turnék és a fesztiválok. A Neoton azonban sok más előadó mellett szintén igyekezett a legtöbbet kihozni a helyzetből, és az online térben próbált koncerthangulatot teremteni rajongótáborának.

„Nekünk is sok erőt adott…” – így emlékezett az együttes frontembere, Csepregi Éva a Maradj Otthon Fesztivál nevű kezdeményezésre, melyhez számos zenész csatlakozott a karantén idején. A kampányhoz a formáció több videóval is hozzájárult. Otthonukból énekelték el a kamerának dalaikat, a Don Quijote című slágerükhöz pedig egy olyan videoklipet készítettek, melyben régi koncertfelvételek, kulisszák mögötti képkockák is megjelennek.

Az együttesnek több mint 80 fellépése maradt el a járványhelyzet következtében, valamint egy évvel elhalasztották a Papp László Budapest Sportarénában október 17-ére tervezett nagykoncertjüket. Az énekesnő ennek ellenére a karanténnak is megtalálta az előnyös oldalát. Lehetősége nyílt elővennie szintetizátorát és ukuleléjét, és otthon zenélgetve frissítette fel tudását. Elmondása szerint a jövőben az ukulelét akár még koncerteken is láthatja a kezében a nagyérdemű.

A korlátozások enyhítése lehetővé tette a zenekarnak, hogy szeptemberben, a Szentendrei Skanzenben szabadtéri koncertet adjon közönségének. A jó időnek köszönhetően az este igazi nyári hangulatot idézett, az élmény az együttes tagjait is teljesen feltöltötte. Közelgő fellépésekről azonban még Éva is nehezen tudott beszélni, hiszen a helyzet folyamatosan változik. Jelenleg egy különleges telefonos applikációval és új dalokkal is készülnek a rajongóknak.

A teljes interjú elérhető az alábbi linken, melyben Csepregi Éva bővebben beszél a karantén időszakáról, valamint az Egy kis nyugalmat című számuk történetéről is mesél.

http://www.szentendre.media.hu/tv-szentendre/videok/fokuszban/fokuszban-csepregi-eva-tv-szentendre-2020-09-24

Kommentek

Legutóbbi hírek

Friss videók, hanganyagok