loader
,,Az emberi elme": megnyílt a fiatal tehetség kiállítása

,,Az emberi elme": megnyílt a fiatal tehetség kiállítása

„Az emberi elme” címmel nyílt meg Kasza Petra Katica kiállítása az egyik helyi étteremben múlthét pénteken. A megnyitón rajztanára mesélt a fiatal tehetség eddigi alkotói pályájáról. A képek mellett a saját versei is olvashatók.

A fiatal lány kisgyermekkorától fogva égető vágyat érez az alkotás iránt. Számára a festés nem csak önkifejezés, hanem egyben az élmények feldolgozását is jelenti. Ettől függetlenül szeretné, ha minden néző saját élethelyzeteit is felfedezné képeiben. Az alkotás során rajztanára útmutatással, technikai segítséggel látja el Katicát,mert a gimnazista lány mindig egy megalkotott ötlettel, egy kész vázlattal érkezik mentora műhelyébe. A fiatal tehetség a mindennapjaiban jelenlévő tartalmakat festi meg.

A kezdetektől fogva az egyik legnehezebb alkotási formát választotta, olajfestményeket készít, és szürrealista festőnek tartja magát. 

Az iskolatársak és tanárok, családtagok és barátok mind támogatják a fiatal tehetséges lányt pályája során. Volt már arra is alkalom, hogy iskolai közegben mutatta be festményeit. A versek a képekkel párhuzamosan készülnek. Kasza Katica még bizonytalan afelől, hogy ez lesz a fővonal életében, de egy dolog számára biztos, hogy egész életében alkotni fog.

 

„Jövőre érettségizek, de még nem döntöttem el,hogy művészi egyetemre menjek-e. Mindenesetre én ezt úgy csináltam mindig, mint egy hobbit, de már több mint hobbi lett belőle. Valahogy az élet mindig a költészet és festészet felé sodort, bármit is csináltam" - mondta Kasza Petra Katica.

Kommentek

Legutóbbi hírek

Friss videók, hanganyagok