loader
’56 emlékezete Budakalászon

’56 emlékezete Budakalászon

Két helyszínen emlékeztek Október 23-án, nemzeti ünnepünkön az 1956-os forradalom, áldozataira. A Kós Károly Művelődési Házban Ivancsics Ilona és színtársai idéztek fel versekkel, dalokkal az ’56-os eseményeket. A megemlékezéseken részt vett a város vezetősége is.

Budakalászi áldozata is volt az ’56-os eseményeknek, a fiatal, tiszti iskolás  Téglási András személyében. Rá és azokra emlékeztek október 23-án, akik országszerte életüket adták a magyar szabadságért, azokra a családokra, akiknek élete gyökeresen megváltozott a forradalom leverését követően. A városban több helyszínre szervezett megemlékezést az önkormányzat és a Kós Károly Művelődési Ház közösen.

Dalokkal, versekkel idézte fel a forradalmi hangulatot Ivancsics Ilona, Márton Fruzsina és Kurkó József, a Művelődési Ház nagytermében. Az előadók átvezették a nézőket a 62 évvel ezelőtti lelkesedésen, a félelemen, a bizonytalanságon, az előadóművészet eszközeivel. Fontos, hogy emlékezzünk, hogy a következő nemzedéknek példát mutassunk, hogy ők se felejtsék el azokat, akiknek köszönhetően, ma egy szabad hazában élhetünk - mondta Rogán László polgármester, az ’56-os megemlékezéssel kapcsolatban. 

Egy korabeli teherautó, mint a forradalom, egyik jelképe vezette a fáklyás felvonulókat az Omszk-tónál lévő kopjafához, ahol az ’56-os megemlékezés koszorúzással, főhajtással, gyertyagyújtással zárult.

Kommentek

Legutóbbi hírek

Friss videók, hanganyagok