loader
Vörös kód figyelmeztetést adott ki a Szociális Ügyekért Felelős Államtitkár

Vörös kód figyelmeztetést adott ki a Szociális Ügyekért Felelős Államtitkár

Vörös kód figyelmeztetést adott ki a Szociális Ügyekért Felelős Államtitkár 2021. január 17-e 12.00 órától január 19. 10.00 óráig országosan.

A vörös kód speciális figyelmeztetés, amelynek az a célja, hogy a kritikus időjárási helyzetben felhívja a szociális ellátórendszer figyelmét, hogy a segítő tevékenység elsődleges és legfőbb feladata az élet védelme.

A téli időszakban a figyelmeztetés különösen a -10 °C vagy annál alacsonyabb hőmérséklet esetében lép életbe. Budakalász Város Önkormányzata 2018. decemberében határozatlan idejű ellátási szerződést kötött a Magyarországi Evangéliumi Testvérközösséggel a városban lakóhellyel nem rendelkező, hajléktalan személyek részére két férőhelyes nappali melegedő és két férőhelyes éjjeli menedékhely szolgáltatásra a budapesti Testvérközösség Fűtött Utca Hajléktalanok Központban.

Fontos, hogy aki segítségre szoruló emberrel találkozik a közterületeken, vagy lakókörnyezetében bajt sejt, hívja a Városrendészetet a 06-70-314 6104 vagy a +36 26 340 266 telefonszámokon, a 112-es segélyhívó számot vagy közvetlenül a hajléktalanellátó diszpécserszolgálatot, melynek száma a budapesti és Pest megyei esetek fogadására a 06-1/338-41-86.

 

 

 

 

Forrás: budakalasz.hu

Kommentek

Legutóbbi hírek

Friss videók, hanganyagok