loader
Vízkorlátozás Budakalászon is a hőség miatt

Vízkorlátozás Budakalászon is a hőség miatt

Több pilisi településen, köztük Budakalászon rendelt el vízkorlátozást a DMRV Zrt. a hőség miatt. - áll a társaság közleményében. Az előrejelzett hidegfront megérkezése után, várhatóan vasárnap feloldják a korlátozást.

"Tájékoztatjuk Önöket, hogy a Nemzeti Népegészségügyi Központ Országos Tisztifőorvosa III. fokú hőségriadót rendelt el. Az elmúlt napok rendkívül meleg, csapadékmentes időjárása miatt a Pilisi medencében a vízfogyasztás ugrásszerűen megnövekedett, ami Üröm, Solymár és Pilisborosjenő egyes területein az esti órákban zavart eredményezett a vízellátásban. Sajnos az előrejelzések szerint a hétvégén még tovább tart a forróság és a szárazság. 

Társaságunk mindent megtett és megtesz annak érdekében, hogy a vízhiányokat megelőzze, megszüntesse. A DMRV Zrt. a vízellátó rendszert teljes kapacitással üzemelteti a nap 24 órájában, ennek ellenére az alábbi településeken vízkorlátozás elrendelésének kezdeményezésére kényszerültünk: Üröm, Pilisborosjenő, Solymár, Pilisszentiván, Budakalász, Pomáz, Pilisszántó, Pilisszentkereszt, Pilisvörösvár

Kérjük a lakosság segítő együttműködését a locsolások, medencetöltések, gépkocsi mosások mellőzésében, annak érdekében hogy a térségben mindenki számára biztosítható legyen a háztartási vízellátás. Hangsúlyozzuk, hogy a szociális (háztartási) vízfelhasználást nem érinti a korlátozás.

A vasárnap estére jelzett hidegfront érkezésével várhatóan feloldható lesz a vízkorlátozás és megszűnnek a vízellátási zavarok."

Megértésüket és segítő együttműködésüket köszönjük!
DMRV Zrt.

Kommentek

Legutóbbi hírek

Friss videók, hanganyagok