loader
Veszélyhelyzet - a polgármester dönt a képviselő-testület helyett

Veszélyhelyzet - a polgármester dönt a képviselő-testület helyett

A kormány 2020. november 4-től az ország egész területére veszélyhelyzetet hirdetett ki a koronavírus világjárvány következményeinek elhárítása, a magyar állampolgárok egészségének és életének megóvása érdekében. A veszélyhelyzet érinti az önkormányzatok képviselő-testületeinek működését is. 

A vonatkozó jogszabályok szerint, veszélyhelyzetben a települési önkormányzat képviselő-testületének feladat- és hatáskörét a polgármester gyakorolja. 

A veszélyhelyzet alatt testületi ülésekre, bizottsági ülésekre nem kerülhet sor.

A polgármester e jogkörében eljárva nem foglalhat állást önkormányzati intézmény átszervezéséről, megszüntetéséről, ellátási, szolgáltatási körzeteiről, ha a szolgáltatás a települést is érinti.

A kialakult helyzetről Fülöp Zsolt, polgármester levélben tájékoztatta a képviselőket. - írja a szentendre.hu. A cikkben az olvasható, hogy a polgármester a döntések meghozatala előtt kikéri a képviselők véleményét, a tavasszal kialakult gyakorlat szerint, az előterjesztéseket a képviselők a város web-oldalán elérhetik.

A polgármester a bizottsági elnököktől azt kérte, hogy a bizottság tagjaival online videokonferencia formájában egyeztessenek, alakítsák ki véleményüket, javaslatukat az előterjesztésekkel kapcsolatban.

A beérkezett észrevételek, javaslatok alapján fogom meghozni a döntéseket, melyről értesítem Önöket – zárta levelét a polgármester.

Forrás: szentendre.hu

Kommentek

Legutóbbi hírek

Friss videók, hanganyagok