loader
Várják a budakalásziak véleményét!

Várják a budakalásziak véleményét!

Építészeti Tájegységi Arculati Kézikönyv tervezetével kapcsolatban várják a lakosok észrevételeit. - Tette közzé a budakalast.hu. 

Elkészült a Miniszterelnökség háttérintézményének, a Lechner Tudásközpontnak a megbízásából, a Pilis térség 24 települését, így Budakalász városát is érintő Építészeti Tájegységi Arculati Kézikönyv tervezete, az ÉTAK. A kézikönyv sok igényes példán keresztül ad hasznos ötleteket a térségben építkezni, felújítani szándékozóknak, legyen szó családi házról, középületről, kertekről, közterületekről, gazdasági, vagy akár ipari épületekről. 

A kézikönyvet a Művelődési Ház Galériájában mutatják be, 2019. január 28-án, 16.30-tól nyílt fórum keretében, ahol a résztvevők véleményezhetik. A szerzők a fórumra várják az érdeklődő lakosságot, egyesületeket, lokálpatriótákat, vallási közösségeket és mindazokat akik szívügyüknek érzik a térség arculatát. A tervezetet bemutatja: Dénes Eszter Pro Architectura díjas építész és Kassai-Szoó Dominika építész, főépítész. A fórum tervezett vendége lesz Tóth András, dunabogdányi borász és borbíra, aki újra telepítette a bogdányi dinka szőlőfajtát Dunabogdányban. A kézikönyv szerzői a fórum vendégével a Pilisi szőlőművelés és borkultúra múltjáról, jelenéről és jövőjéről fognak beszélgetni. 

A kézikönyv tervezete az alábbi e-mail címen igényelhető: pilis.etak@gmail.com
A rendezvény ingyenes, viszont részvételi szándékukat kérjük, jelezzék a fenti e-mail címen!

Kommentek

Legutóbbi hírek

Friss videók, hanganyagok