loader
Változás a városi díjak struktúrájában és az átadás időpontjaiban

Változás a városi díjak struktúrájában és az átadás időpontjaiban

Változik a városi díjak odaítélésének módja és az átadás időpontja több esetben 2020-tól, erről döntött tegnapi ülésén a város Képviselő-testülete.  Budakalász város Önkormányzata 1995. óta minden évben, számos kategóriában kitünteti polgárait, a járványügyi veszélyhelyzet miatt idén, eddig csak jelöléseket fogadott az Önkormányzat. A hagyományokra visszanyúló díjátadó ünnepségek időpontjait megváltoztatták és a díjak struktúráját is átszervezték, a szerda délután megtartott ülésen a képviselők.

Változás, hogy a korábban önállóan adományozható „Budakalász Sportjáért Díj” és a „Budakalász Kultúrájáért Díj” a „Budakalász Város Díszpolgára”, valamint a „Budakalászért Emlékérem” elismerésekbe épül be a határozat szerint.
„Budakalász Kiváló Pedagógusa” díj jelölési kerete kiegészül a bölcsődei gondozásban szerepet vállaló kisgyermeknevelőkkel és bölcsődei dajkákkal. Megmarad a közoktatásban nyújtott kiváló teljesítményt elismerő, az egykori legendás kalászi pedagógusról elnevezett „dr. Milosevits Péterné Budakalász Közoktatásáért” díj is. A járvány miatt kialakult veszélyhelyzet visszavonását követően adják át a “Budakalászi Polgárok Egészségéért” díjat Semmelweis-napon. 2020-ban ez az első elismerés, amit városi ünnepség keretein belül adnak át a szigorító intézkedések enyhítését követően.
- A „Jó tanuló, jó sportoló díj” odaítélésének jogát a város a budakalászi iskolákhoz delegálja, tehát a döntés a Képviselő-testülettől az iskolaigazgatókhoz és a tanári karokhoz kerül. A hagyománynak megfelelően az elismerést továbbra is a polgármester adja át, illetve az Önkormányzat viseli a díjak költségeit.

A rendeletmódosítás lehetőséget adott arra, hogy más időpontban adhassák át, ünnepélyes keretek között az elismeréseket.

- A „Budakalász Díszpolgára” címet és a „Budakalászért Emlékérmet” az idei évtől kezdődően minden évben október 23-án adja át Budakalász város polgármestere.

- A „Kalászi Pajzs Érdemérm” -et a jövőben minden év április 24-én, Szent György napján vehetik át a díjazottak.


A javaslatokat 2020. évben a „Budakalász Díszpolgára”, illetve a „Budakalászért Emlékérem” esetében szeptember 10. napjáig, a „Budakalász Kiváló Pedagógusa” és a „dr. Milosevits Péterné Budakalász Közoktatásáért” díj javaslatait július 31. napjáig lehet elektronikusan (info@budakalasz,hu) vagy postai úton eljuttatni a Budakalászi Polgármesteri Hivatal (2011 Budakalász, Petőfi tér 1.) ügyfélszolgálatára. 

2020. évben a Képviselő-testület döntését a „Budakalász Kiváló Pedagógusa”, valamint a „dr. Milosevits Péterné Budakalász Közoktatásáért” díjjakkal kapcsolatban augusztus hónapban hozza meg a testület a „Budakalász Díszpolgára”, és „Budakalászért Emlékérem” díjak vonatkozásában pedig a szeptemberi ülésén döntenek a tagok.

 

Forrás: budakalasz.hu

Kommentek

Legutóbbi hírek

Friss videók, hanganyagok