loader
Utasította a fenntartót a Kormányhivatal a szentendrei temetőben talált szabálytalanságok megszűntetésére

Utasította a fenntartót a Kormányhivatal a szentendrei temetőben talált szabálytalanságok megszűntetésére

Több szabálytalanság derült ki a szentendrei temetőben végzett vizsgálat során, amit a Pest Megyei Kormányhivatal indított a Hadházy Ákos baloldali országgyűlési képviselő által posztolt videó alapján.

Tarnai Richárd kormánymegbízott stábunknak tegnap nyilatkozott az ügyről. Elmondta: miután megkapták a vizsgálati eredményt, határozatban utasították a fenntartót a jogszabálysértő körülmények megszüntetésére. Ha ennek eleget tesz Szentendre, akkor célt ér a kormányhivatal, ellenkező esetben bírságnak nézhet elébe a temetőt működtető baloldali önkormányzat. – Az ügy folyamatban van, a döntés még nem jogerős, így további részletes információ nem adható – mondta el Tarnai Richárd.

A Pest megyei kormánymegbízott kiemelte, a temetők fenntartása és a kegyeleti méltóság őrzése a temetkezésről szóló 1999. évi XLIII. számú törvény szerint a tulajdonos felelőssége. Szentendrén pedig az önkormányzat tulajdonában van a temetkezési terület – fűzte hozzá. Tarnai beszámolt arról is, hogy az év végi igazgatási szünet előtt a járási hivatalok vezetői külön megkérték a polgármestereket, gondoskodjanak előre arról, hogy ne legyen fennakadás a különböző önkormányzati szolgáltatásokban. Ez Szentendre balliberális vezetője, Fülöp Zsolt esetében is megtörtént.

A kormánymegbízott szerint Hadházy Ákos támadása most félrement, a sajátjait találta el, viszont a képviselő viselkedése bemutatja a baloldal hozzáállását a járványhelyzethez.

Tarnai Richárd a TV Szentendrének nyilatkozva elmondta, véleménye szerint az ország két részre szakadt. Amíg sokan reggeltől estig azon dolgoznak, hogy a pandémia okozta feladatokat ellássák, végzik a teszteléseket, intézik a védőoltások beadatását, gyógyítanak, addig a baloldalról még az a kérdés sem hangzott el, hogy „Miben segíthetünk?”.

Kommentek

Legutóbbi hírek

Friss videók, hanganyagok