loader
Újabb fejlesztések a HÉV-megállók területén

Újabb fejlesztések a HÉV-megállók területén

A MÁV-HÉV Zrt. és az Önkormányzat korábbi tárgyalássorozatának megfelelően folytatódtak a fejlesztések a budakalászi HÉV – megállók területén.  Tavaly készült el az új kerítés Budakalász állomáson majd a Lenfonógyári peronra telepítettek új esőbeállót.  - Tette közzé a város weboldala.

Utóbbival kapcsolatban kapott felhasználói visszajelzések alapján utánajárt az Önkormányzat, hogy miért csak felülről kapnak védelmet az itt várakozók. „Az ívben lévő peron, valamint annak keskeny szélessége miatt, illetve a járművezető peronra látásának biztosítása érdekében volt indokolt ez a kialakítás. Leszűkült járószélességben, elhaladó jármű melletti gyalogos forgalom könnyen balesethez vezetne. A beálló teteje is keskeny kivitelű, pontosan ezen okok miatt.” – mondta el Cselőtei László a közlekedési társaság beruházási irodavezetője.

A szentistvántelepi HÉV-megállóban is elkészültek az esőbeálló telepítésével, ezen a helyszínen minden irányból volt lehetőség a védőfalak kialakítására. Friss aszfaltot kapott ennek a területnek egy része, ezért helyeztek ki oszlopot, hogy senki ne lépjen a friss felületre.  Itt történt tűzeset a múlthéten, amit a Szentedrei Tűzoltók oltottak el.

A Budakalász megállóba tervezett esőbeállót is megrendelték, szerkezetének gyártását megkezdték.

A szemeteseket már újakra cserélték a Lenfonógyárnál, ahol új padokat helyeznek ki hamarosan.

Kommentek

Legutóbbi hírek

Friss videók, hanganyagok