loader
ÚJ PARKOLÁSI REND LÉP ÉLETBE A JÁNOS UTCA KÖRNYÉKÉN

ÚJ PARKOLÁSI REND LÉP ÉLETBE A JÁNOS UTCA KÖRNYÉKÉN

Az utóbbi időkben a pandémiás helyzet miatt, valamint egy helyi népszerű vendéglátó helyiségnek köszönhetően nagymértékben megnőtt az autós forgalom a János utca környékén.

A közegészségügyi és köztisztasági szempontokat is figyelembe véve Szentendre Önkormányzata új intézkedéseket vezet be. 

Április 6-át követően a Városi Szolgáltató munkatársai mindkét irányba ”Behajtani tilos, kivéve célforgalom” táblákat helyez ki a Bükkös-part két oldalán, a Jobbágy utcában és a György utcában, a Kovács László utca végénél, a Vashídtól kb. 50 méter távolságra március elején kihelyezett „Megállni tilos útpadkán is” KRESZ-tábla pedig a Vásárhelyi Pál utcai csomópontba kerül áthelyezésre.

A János utcai híd és a Kovács László utca végi kis parkoló között pollersort helyeznek ki a zöldfelület védelme érdekében.

A városvezetés weboldalán javasolja, hogy a  hétvégén a környékre látogatók használják parkolásra az alábbi, ajánlott helyszíneket: Kálvária úti (Barcsay Iskola melletti) parkoló, Paprikabíró utcai nagy parkoló, Mária utcai (Izbégi Iskola melletti) parkoló. A János utca környéke pár perces sétával könnyen megközelíthető a Bükkös-parti sétányon. Az önkormányzat továbbá kéri a környező utcákban élő gépjármű-tulajdonosokat, hogy lehetőség szerint kertjükben, garázsukban parkoljanak, tehermentesítve a János utca környékét.

A János utca körüli jelenlegi intézkedések rövid távú forgalomtechnikai megoldások, és természetesen kompromisszumot kívánnak az itt élőktől és ideérkezőktől egyaránt. Szentendre Önkormányzata viszont hosszú távú megoldást keres: forgalomtechnikai koncepciót dolgoz ki a területre, melyben megvizsgálja a hétvégén várakozni tilos zóna kialakításának lehetőségeit és feltételeit. Amennyiben a rövidtávon bevezetésre kerülő forgalomtechnikai változtatások nem vezetnek kellő eredményre, azaz a terület hétvégi leterheltsége továbbra sem javul, az önkormányzat a forgalomtechnikai lehetőségek ismeretében további intézkedéseket helyez kilátásba, melyek bevezetését lakossági egyeztetés után tervezi a város.

 

 

 

 

 

Forrás: szentendre.hu

Kommentek

Legutóbbi hírek

Friss videók, hanganyagok