loader
Új, lámpás gyalogátkelő!

Új, lámpás gyalogátkelő!

Nyomógombos lámpát és sebességmérőt szerelnek a Téglási András utca, nemrég kiépített zebrájához. Bruttó 13 millió forintból épül ki a Téglási András – Szegfű utcák kereszteződésében található új gyalogátkelőhely. Az összeg jelentősebb részét a forgalom-biztonságtechnikai eszközök költsége, a sebességmérő és a nyomógombos közlekedési lámpa telepítése teszik ki. A lámpák helyét kijelölték, a földmunka július 15-én kezdődött meg a helyszínen. 

Autómatikusan piros jelzést kapnak majd a gyorsan közlekedők,  a Téglási András utcánál található gyalogátkelőhelynél, annak a rendszernek köszönhetően, amit most telepítenek a helyszínre a szakemberek. A sebességkorlátozásra a digitális, ún. VJT, azaz változtatható jelzésű tábla figyelmezteti majd az arrajárókat. A helyszínre kamerákat szereltet fel az Önkormányzat, a berendezések a közlekedést és a közlekedési szabályok megszegését is rögzítik. A szabálytalanságok digitálisan visszakereshetőek lesznek és büntetést vonnak maguk után.

A Szentendrei út – több más budakalászi úthoz hasonlóan – az országos úthálózat részét képezi, így a Magyar Közút NZrt. kezelésében áll. A Téglási András – Szegfű utcák kereszteződésében a biztonságos, gyors, gyalogos átkelésekhez szükség volt egy zebrára, a közelben található óvoda és bölcsőde megközelítése miatt is. Az ide tervezett gyalogátkelőhely kialakításának költségeit az Önkormányzat magára vállalta a Magyar Közút NZrt. helyett, hasonlóan az Ady Endre utcai zebra kialakításához. 

Forrás: budakalasz.hu

Kommentek

Legutóbbi hírek

Friss videók, hanganyagok