loader
Új körforgalmi csomópont létesül Pomázon

Új körforgalmi csomópont létesül Pomázon

Új körforgalom építése valósul meg 295,5 millió forint európai uniós támogatásból. A körforgalom Pomázon, a Hősök terén a 1111 jelű és a 1112 jelű összekötő utak csomópontjában helyezkedik el.

Pomáz város legmagasabb szintű közlekedési csomópontja épül át, itt találkozik a Szentendre-Dobogókő, illetve Budakalász-Dobogókői útvonal, amely kapcsolatot tart a fővárossal, illetve a Dunakanyarral. Az utak forgalma kiemelkedően magas. Az építés során a  1111 jelű út és a  1112 jelű út kanyarodó sávos, „T” alakú csomópontját építik át körforgalmú csomóponttá, ezzel könnyítve a nagy forgalom esetén nehézkes kanyarodásokat. Az munkálatok során teljesen átépítik a csomópontot és a csatlakozó utakat a felújítási szakaszhatáron belül. Továbbá biztonságosabbá teszik a helyi érdekek figyelembe vételével a gyalogosok átvezetését a fő irányon, illetve minimalizálják a közműhálózat érintettségét.

 A körforgalmú csomópont körpályáján három réteg aszfalt, a csatlakozó útszakaszokon két réteg aszfalt beépítésével készül a burkolat. A  gépjármű behajtók, parkolók szürke, a  terelősziget vörös térkőből épül meg. A járda vegyesen aszfalt és piros térkő burkolatot kap. A körforgalom építése a meglévő burkolatok egy részének, illetve a járda felületeknek, árkoknak az elbontásával is jár. A Hősök emlékműve a jelenlegi helyén elbontásra kerül. Az útburkolati jelek tartós kivitelben épülnek, valamint a jelzőtáblák teljes cseréje is megtörténik.

A kivitelezési munkák miatt 2014. augusztus 26-án 9 órai kezdettel teljes szélességében lezárásra kerül a József Attila utca Huszár utca és a Magyar utca közötti szakasza. A közlekedők terelőútként a Huszár utca -Kartal utca útvonalat vehetik igénybe.

Az útlezárás ideje alatt a Volánbusz Zrt. járatai is a kijelölt terelőúton közlekednek. A Pomáz-Városháza és a Pomáz-Szabadság tér megállóhelyek helyett ideiglenes megállóhelyet jelölnek ki a Beniczky utca és a Kartal utca kereszteződésében.

A lezárás várható időtartama két hét. Erre az időre a Magyar Közút Nonprofit Zrt. a közlekedők megértését és türelmét kéri.

 

Kommentek

Legutóbbi hírek

Friss videók, hanganyagok