loader
Új burkolatot kapott az Áfonya utca

Új burkolatot kapott az Áfonya utca

Elkészült a Kálvária dombon az Áfonya utca szilárd, aszfaltos útburkolata. A beruházás mintegy 27 millió forintból valósult meg. További 62 millió forintból hamarosan a Kispap utca aszfaltos, a Barát utca pedig térköves burkolatot kap. Budakalászon így a belterületi, összközműves utak szinte mindegyike szilárd burkolattal rendelkezik 2019-re. A már kiépült szilárd útburkolatok karbantartási munkálatait párhuzamosan végezteti a város: a Tanító utca kátyúzása elkészült, most a Sport utca és az Omszk tó környéki utcák burkolatjavításaival folytatódik a munka.

Az Áfonya utcai munkálatok április 15-én kezdődtek az úttükör kiásásával. Ezt követően megépültek a szegélyek és több rétegben zúzott követ terítettek le. Megtörtént a vízelvezetési rendszer rekonstrukciója is, amely a Gerinc utca zárt vízelvezető hálózatába csatlakozik be. Ezt követően a kőzúzalékkal szinte az utcaszintig feltöltötték a területet, és elkezdődhetett az aszfaltozás két lépésben. Az első, úgynevezett kötőréteg tegnap került a zúzott köves alapra, a mai napon pedig erre terítették rá a kopóréteget.

Budakalász Város Önkormányzata 2019. évi költségvetésében jelentős összeget különített el az útburkolati munkálatok finanszírozására: összesen 90.107.000 forintot. Az útépítésekhez a közelmúltban megnyílt pályázati lehetőségeket is próbál a város igénybe venni, sikeres elbírálás esetén akár 18 millió forinttal csökkenhet a város által kifizetendő önerő.

Hamarosan a Kispap utca aszfaltozása is megkezdődik, a Barát utca térköves burkolatát pedig várhatóan a nyár folyamán fektetik le.

Forrás: budakalasz.hu

 

Kommentek

Legutóbbi hírek

Friss videók, hanganyagok