loader
Több mint hatszázmillió forintból megújult a szentendrei helyőrségi szálló

Több mint hatszázmillió forintból megújult a szentendrei helyőrségi szálló

Több mint hatszázmillió forintból, a Zrínyi 2026 honvédelmi és haderőfejlesztési program keretében megújult a szentendrei helyőrségi szálló épülete, amelyet szerdán adtak át.

Kádár Pál, a Honvédelmi Minisztérium (HM) közigazgatási államtitkára az eseményen elmondta, az épület 138 nap alatt újult meg, új arculatot kapott és energetikai szempontból is megfelel a legmodernebb előírásoknak. A szálló költséghatékonyan üzemeltethető és közösségi helyiségei is felújítva várják a honvédelmi állomány tagjait.

Hozzátette, hogy az épület 1974-től szolgálja az állományt és mostantól 112 ember regenerálódására, pihenésére lesz alkalmas.
Az államtitkár kitért arra, hogy történelmi lehetőségek előtt áll a Magyar Honvédség, mivel jelenleg rendelkezésre áll a szükséges költségvetési forrás, és politikai szándék is van arra, hogy megújulhasson. 
Kiemelte, hogy a Zrínyi 2026 honvédelmi és haderőfejlesztési program, amelynek a keretében ez a megújulás végbemegy, tíz évre szóló, kormányzati ciklusokon átívelő program, amelynek középpontjában a katona áll, működési feltételeivel, harceszközeivel és magával az emberrel. A fő cél a modernizálás - fűzte hozzá Kádár Pál.
Beszélt arról is, hogy a rekonstrukció keretében felújították a teljes villamoshálózatot, a fűtési rendszert, a nyílászárókat, valamint a tetőt és a homlokzati szigetelőrendszereket. Az immár kétágyas szobákban mosdó és zuhanyozó is van, a fűtési rendszer pedig biomassza felhasználásával működik - közölte az államtitkár.

Forrás:mti

 

Kommentek

Legutóbbi hírek

Friss videók, hanganyagok