loader
Téli útüzemeltetés

Téli útüzemeltetés

Az előrejelzések szerint, bekeményít a tél a hét második felében, hétvégén a havas, derült tájakon éjszakánként -15 fok alá hűlhet a levegő. A hideg és a havazás miatt jelentősen változnak az út- és látási viszonyok a közutakon. A város honlapján megjelent közleményben azt írják, hogy Szentendre Város Önkormányzata, mint a helyi utak kezelője, felkészült a téli útüzemeltetési feladatok ellátására, melyet a Városi Szolgáltató Nonprofit Zrt. biztosít részben alvállalkozó bevonásával. A síkosságmentesítésben, hóeltakarítasban azonban az ingatlantulajdonosoknak, bérlőknek is vannak kötelezettségeik. - olvasható a cikkben.

A közleményben kiemelik, hogy a feladatellátás részletes szabályait a Téli útüzemeltetési szabályzat tartalmazza. Ennek értelmében a téli időjárásra való felkészülés, a téli üzemeltetésben való részvétel Szentendre valamennyi polgárának feladata. A lakosok, ingatlantulajdonosok, bérlők téli üzemeltetéssel – síkosságmentesítéssel, hóeltakarítással – összefüggő kötelezettségeit Szentendre Város Önkormányzatának köztisztaságról szóló rendelete szabályozza. E szerint valamennyi ingatlan tulajdonosa, kezelője és használója köteles gondoskodni az ingatlana oldalhatárai és a közúti gépjármű közlekedésére szolgáló szilárd burkolatú út vagy földút közötti kiépített vagy kiépítetlen területsáv (ide értve az ingatlan előtt található járdaszakaszt) tisztántartásáról, síkosságmentesítéséről, hóeltakarításáról.

A Városi Szolgáltató zsákolt és ládás formában helyezett ki szóróanyagot a közterületekre, valamint 0-24 órás hódiszpécseri szolgálatot tart fent a téli időszakban. A hódiszpécser feladata az időjárás-előrejelzés figyelése, területbejárás és szükség esetén a rendelkezésre álló szóró-ekéző gépek indítása. A téli ügyelet keretén belül a járdák, utak kézi takarítását is meg tudják kezdeni, amennyiben az szükségessé válik.

A hóeltakarítást a fő- és a tömegközlekedési útvonalakon kezdi meg a Városi Szolgáltató, valamint az autóbuszjáratok vonalszakaszain, a helyi közúti tömegközlekedés egyéb útvonalain, továbbá a települések területén a lakossági ellátást biztosító főbb intézményekhez, valamint az egészségügyi és a közintézményekhez vezető útvonalakon. A VSz telephelyén mintegy 300 tonna szóróanyag áll rendelkezésre, amely szükség esetén felhasználható.

Forrás: szentendre.hu

Kommentek

Legutóbbi hírek

Friss videók, hanganyagok