loader
Tavasszal indul az útfejlesztés Prekobrdoban

Tavasszal indul az útfejlesztés Prekobrdoban

Zúzott köves útburkolat épülhet tavasztól Prekobrdo városrészben - jelentette be az Önkormányzat hivatalos weboldalán.

Budakalász Prekobrdo városrésze mintegy 5 éve lakóövezet. A településrész útjainak és vízelvezetésének tervezése és engedélyezése jelenleg zajlik. Az útalap megépítésére 2017. év őszén szerződést kötött a város. A Prekobrdo útjain az utóbbi időben több tonnás építőanyagot szállító nagy teherautók az út felületének megromlását okozták. Az enyhe tél és a fagymentes időjárási viszonyok között is kivitelezhető építési technológiák miatt, több lakóházépítés zajlott télen.

Az Önkormányzat információi szerint, számos esetben közútkezelői engedély nélkül hajtottak be a túlsúlyos tehergépjárművek, tönkretéve a földút felületét. A jelenlegi helyzet megoldása azért is nehéz, mert a mostani útfelületre nem lehet követ teríteni, ugyanis azt a tehergépjárművek pillanatok alatt bedöngölnék a sárba. Ez pedig megakadályozná az útalapból kikerülő termőföld hasznosítását.

A zúzottköves-darált betonos útalap kivitelezése várhatóan 2018 tavaszán, a kedvező időjárási viszonyok beköszöntével haladéktalanul elkezdődik – tájékoztatott hivatalos weboldalán a városvezetés.

Kommentek

Legutóbbi hírek

Friss videók, hanganyagok