loader
Szociális kerekasztal - cél a budakalászi rászorulók segítése

Szociális kerekasztal - cél a budakalászi rászorulók segítése

A 2011 Egyesület őszi választási programjában a budakalászi elesettek segítésének szándéka is kiemelt helyen szerepelt. - olvasható a város honlapján. A cikkben azt írják, hogy a korábban gyakran tapasztalt szociális érzéketlenséggel szemben az új városvezetés nem akarja a szőnyeg alá söpörni azt, hogy Budakalászon is vannak olyan családok vagy idős egyedülálló emberek, akiknél a szükség gyakori vendég, a létfenntartás is napi nehézség. Miattuk hívták össze az első szociális kerekasztalt, melyen a Családsegítő Szolgálat, az Idősek Klubja, a Karitász, a Védőnői Szolgálat és a Vöröskereszt vezetői, illetve munkatársai, valamint Forián-Szabó Gergely és Nagel István alpolgármesterek, illetve a Társadalmi Szolidaritás és Humán Ügyek Bizottságának több tagja vett részt.

A továbbiakban felhívják a cikkben a figyelmet arra is, fontos tanulság volt, hogy megfelelő fórum híján a karitatív és a hivatásos szervezetek korábban nem tudták összehangolni tevékenységeiket. Az első hagyományteremtő ilyen alkalmon valamennyien részletesen beszámoltak céljaikról, az általuk végzett munkáról, így a résztvevők nem csupán a városvezetés szándékairól informálódhattak, hanem személyesen is találkoztak, egymásról, egymástól közvetlen információkat kaphattak. Mindenki nagyon fontos állomásként értékelte az eseményt, a résztvevők a konkrét segítségnyújtás mellett fontos célként fogalmazták meg a tájékoztatás és a szemléletváltás elősegítését és a későbbi folyamatos egyeztetést is. - olvasható a budakalasz.hun

Az összehangolt működéstől hatékonyságnövelést várnak, mely az összefogás erejével és az önkormányzat elkötelezett közreműködésével a szükséget szenvedők és krízishelyzetben lévők számára kézzelfogható segítséget kínál.

Forrás: budakalasz.hu

Kommentek

Legutóbbi hírek

Friss videók, hanganyagok