loader
Szigorodnak a maszkviselési szabályok november 2-tól

Szigorodnak a maszkviselési szabályok november 2-tól

November 2-tól szigorúbb szabályok lépnek életbe a maszkviseléssel kapcsolatban, a járvány elleni védekezés érdekében. A változások főként az éttermeket és más, elsősorban nem vendéglátással foglalkozó üzleteket (például egy hentest, ahol lehet kolbászt enni) érintenek, de egy stadion büféjében étkezőkre is alkalmazhatók.

Az éttermekben nem csak a dolgozóknak, hanem a vendégeknek is kötelező lesz maszkot hordaniuk, amíg az asztalukhoz mennek, vagy amikor például mosdóba vagy a pulthoz állnak fel. Azokban az üzletekben, melyekben elsődlegesen nem vendéglátással foglalkoznak, szintén maszkkal kell eltakarni a szájat és az orrot, amikor éppen nem fogyasztunk ételt vagy italt.

A nyilvános zenés rendezvényeket szervező szórakozóhelyekre és koncertekre is új szabályok vonatkoznak a jövő héttől. Az ilyen programokon folyamatosan kötelező maszkot viselni. Azokban a helyiségekben, ahol étel/ital kiszolgálás történik, a jogalkotó csak a fogyasztás időtartamára tekint el a maszkviseléstől.

Az az állampolgár, aki ezeket a szabályokat megszegi, szabálysértést követ el. Az üzemeltetőknek is fel kell hívniuk a figyelmet a szabályozás betartására és a jogellenes magatartás megszüntetésére. Ellenkező esetben az üzletet, szórakozóhelyet vagy étteremet bezárhatják. Az ellenőrzéseket kereskedelmi hatóságként a rendőrség is elvégezheti.

forrás: kormany.hu

Címkék

Kommentek

Legutóbbi hírek

Friss videók, hanganyagok