loader
Szentendre: Az első vidéki POKET-könyvautomatából kortárs és klasszikus irodalmat vásárolhatunk

Szentendre: Az első vidéki POKET-könyvautomatából kortárs és klasszikus irodalmat vásárolhatunk

A főváros után, első vidéki helyszínként, a szentendrei HÉV-állomáson adják át a következő POKET zsebkönyvautomatát ma, délután. Ez a 8. POKET könyvautomata, amelyből kortárs és klasszikus irodalmi műveket vásárolhatunk okostelefon méretű zsebkönyv formájában.

A Sztalker Csoport által életre hívott olvasásnépszerűsítő, közösségépítő projekt részeként már Szentendrén is bárki hozzájuthat 990 Ft-ért az olvasnivalókhoz. A "cola-automatákból" átalakított zsebkönyvautomatákba Grecsó Krisztián irodalmi vezetésével bekerült 11 alkotás között ott lesz Molnár Ferenc: A Pál utcai fiúk és Szerb Antal: Utas és holdvilág című alkotása, és Exupéry kis hercege, valamint Hrabal: Gyöngéd barbárok című könyve is. Vecsei H. Miklós színművész, a kezdeményezés egyik alapítója fontosnak tartja, hogy a tavalyi évben sikeresen debütált projekt 2019-ben már ne csak a fővárosra koncentrálódjon, hanem az ország minél több településén elérhető legyen.

Merker Dávid, a Hosszúlépés. Járunk? társalapítója bejelentette, hogy előkészítési fázisban van a Szentendrei randitérkép is, a budapesti alapötlet továbbdolgozásaként.

(kép forrása:internet.)

Kommentek

Legutóbbi hírek

Friss videók, hanganyagok