loader
Révész Máriusz:  Ha január 31-ig nem dönt a városvezetés, akkor nem épül meg a híd.

Révész Máriusz: Ha január 31-ig nem dönt a városvezetés, akkor nem épül meg a híd.

 „Az a fontos, hogy döntsön Szentendre!” – hangsúlyozta szerkesztőségünknek nyilatkozva, Révész Máriusz kerékpározás és az aktív kikapcsolódás fejlesztéséért és népszerűsítéséért felelős kormánybiztos.  Részben állami, részben Európai Uniós forrásból valósulna meg a beruházás, amennyiben a szentendrei városvezetés betartja a 2020. január 31-i határidőt, a híd helyszínének kiválasztásával kapcsolatban.

A Nemzeti Infrastrukturális Fejlesztő Zrt. a közzétett határidőt, már a legvégső dátumként adta meg, hogy még Uniós forrást bevonva jöhessen létre ez a kerékpáros fejlesztés. „Ha nem születik döntés, máshová csoportosítja át az állam az eddig fenntartott összeget. Akkor a híd nem épül meg.” így nyilatkozott a TV Szentendrének Révész Máriusz.

A kormánybiztos hozzátette – „Újabb kérdést vet fel, hogy az északi, Dunabogdány-Kisoroszi közé tervezett közlekedési útvonalat érdemes-e megépíteni?” Révész Máriusz kormánybiztos akkor is kiáll az északi híd mellett, ha Szentendre nemet mond a fejlesztés ezen részére, mert fontos, hogy legalább ebből az irányból biztosított legyen a sziget megközelítése.

Révész Máriusz  nem érti Szentendre hozzáállását az ügyhöz, mert ahogy fogalmazott – „két hídhelyszín, valamint aközött lehet választani, hogy egyáltalán nem épül meg a híd. Mind a három esetben az útnak keresztül kell mennie a városon. A Szentendrei Önkormányzatnak, bármelyik variáció valósul meg, meg kell oldani a kerékpárosforgalom elvezetését.” A kormánybiztos hozzátette az állam elfogadja bármelyik helyszínt, csak döntsön Szentendre.

A kormánybiztos kitért arra is, hogy „amennyiben nem születik válasz 2020. január 31-ig, a Polgármester Úr ezzel úgy dönt, hogy ezt az összeget, a 2,5 milliárd forintot máshová kell átcsoportosítani. Lehet kérdőívezni, csak március 2-án már teljesen értelmetlen válaszolni, mert addigra ez a forrás nem áll már rendelkezésre. Tisztességesebben járna el a Polgármester Úr, ha azt mondaná, hogy nem szeretnék, hogy a hidat megépítsük. Először novemberben beszéltünk a szentendrei városvezetőkkel. Kértek anyagot, tájékoztatást, de ezt megelőzően is minden anyag ott volt az Önkormányzatnál, velük is mindent végig egyeztettünk. Nem mi találtuk ki ezt a hidat, Szentendre is a kezdeményezők között volt. Most nem tudom, mi történik! Nem is tudom értelmezni, hogy március 2-án véleményezzenek valamit, aminek január 31-én lejár a határideje. Teljesen okafogyott pénzt áldozni 11 000 példányos kiadványra, mert addigra ez a hajó már elmegy.”

Volt már párbeszéd 2019-ben is a NIF Zrt, Révész Máriusz és az önkormányzat között. A kormánybiztos nyilatkozatában így folytatta, „2016 óta, mióta kormánybiztosa vagyok ennek a területeknek, folyamatosan egyeztetünk az Önkormányzatokkal. Szigetmonostor teljesen egyértelműen szeretné a hidat, eddig úgy tudtuk Szentendre is. Többször beszéltünk Polgármester Úrral, Alpolgármester Úrral, igazából nem tudjuk mit szeretnének. Mondják meg, hogy hol legyen a híd és ott lesz. Minden esetben keresztülmegy Szentendre Duna-partján a kerékpárút. Amire Polgármester Úr hivatkozik, az teljesen indifferens érv. Én azok közé tartozom, akik szerint egy szép híd hozzátenne Szentendre belvárosához. Vannak települések, akik azért küzdenek, hogy a kerékpárút menjen be a településükre, mert szeretnék megmutatni mindenkinek a saját városukat.

Sokkal inkább érdeke lenne Szentendrének is, hogy a sziget forgalma legalább részben átkerüljön a 11-es út helyett a kerékpárútra. De semmit nem teszünk a szentendreiek akarata ellenére. Ha a híd számukra kedvezőtlen, akkor természetesen nem fog megépülni, mert a határidőket be kell tartani!” – emelte ki a TV Szentendrének tett nyilatkozatában Révész Máriusz.

Kommentek

Legutóbbi hírek

Friss videók, hanganyagok