loader
Pályázat - Felújítások és értékvédelem

Pályázat - Felújítások és értékvédelem

Pályázatot hírdet Budakalász Város Önkormányzata, helyi védettséget élvező épületek felújításának támogatására, amire az idei évi költségvetésből 2.500.000 forintot különített el a Képvisleő-testület. Pályázni december 20-ig lehet, a jelentkezők között a támogatási összeg egyenlő arányban oszlik meg. Az önkormányzati támogatás ingatlanonként maximum a beruházási összeg felének erejéig igényelhető. - Tette közzé a város weboldala.

A www.budakalasz.hu oldalon a Pályázatok menüpontban olvashatók a részletek.
A támogatás igénybevételére jogosult, akinek a birtokában I. vagy II. védettségi kategóriájú minmősítésben részesült ingatlan van (jellemzően az Ófaluban, de városszerte elszórtan találhatóak ezek az épületek) és az épüléet településképi rendeletben védett elemeit kívánja felújítani.

Az Önkormányzat kiemelten kezeli a nagy múltú épületek eredeti építészeti értékeinek megőrzését, ezért a felújítás során kötött szabályokat kell követnie a kivitelezőnek. Város főépítésze, Kassai-Szoó Dominika ad tájékozatatást, tanácsot tervezési ügyekben, értékvédelmi felújításokkal kapcsolatban, az érintetteknek. https://www.budakalasz.hu/ugyintezes/helyi-epitesugy/

 

Kép forrása: internet

Kommentek

Legutóbbi hírek

Friss videók, hanganyagok