loader
Ózongenerátort adott a Pest Megyei Kutató-Mentő Szolgálat a rendészeknek

Ózongenerátort adott a Pest Megyei Kutató-Mentő Szolgálat a rendészeknek

Ózongenerátort adományozott a Pest Megyei Kutató-Mentő Szolgálat a szentendrei rendészeknek. 

A Pest Megyei Kutató-Mentő Szolgálat az alapfeladatain túl végzi a fertőtlenítéseket, ami egyre nagyobb terhet jelent számukra. Az alig 30 fős, főként önkéntesekből álló gárda kapacitása véges, mert a járvány kitörése óta ők végzik a katasztrófavédelmi szervek, a tűzoltóság, alkalmanként a rendőrség járműveinek fertőtlenítését is.

A Szentendrei Rendészet igazgatójának, Jámbor Ferenc kezdeményezésére – aki maga is önkéntese a Kutató-Mentő Szolgálatnak – a Rendészet, a polgármesterrel egyeztetve, átvállalta a városi intézmények fertőtlenítését az alapítványi formában működő szolgálattól. A Pest Megyei Kutató-Mentő Szolgálat pedig úgy döntött, hogy egy ózongenerátort adományoz a Szentendrei Rendészetnek.

Ugyan a Rendészet létszámhiánnyal küzd, de vállalták a feladatot, most készül a városi intézmények fertőtlenítésének ütemterve. Elindították a védőeszközök, szellőztető ventilátor beszerzését, elkezdték a betanulást. A Rendészet igazgatója szerint jövő héttől már elkezdik a munkát. Ha valamely intézményben súlyosabb helyzet, COVID-gócpont alakulna ki, akkor az ózongenerátoros fertőtlenítés mellett, a Kutató-Mentő Szolgálat VIRUCID hatóanyagú melegködös fertőtlenítési kapacitása is rendelkezésünkre áll – mondta Jámbor Ferenc.

Forrás: szentendre.hu

Fotó: szentendre.hu 

Kommentek

Legutóbbi hírek

Friss videók, hanganyagok