loader
Online jegyvásárlás – Próbaidőszak a H5-ös vonalán

Online jegyvásárlás – Próbaidőszak a H5-ös vonalán

Mobiltelefonos applikáción keresztül is lehet jegyet vásárolni a H5-ös HÉV vonalon, június 6-tól. Egy hónapig tart a tesztidőszak, amin keresztül egyenlőre a Budapest közigazgatási határán kívüli jegyeket válthatják meg az utasok.

Online is megvásárolhatják jegyüket azok az utasok, akik a H5-ös HÉV vonalán utaznak, a következő hetekben. A mobiltelefonra letöltött Vonatinfó alkalmazáson keresztül vásárolhatják meg az utasok az egy útra szóló, kiegészítő jegyüket, a H5-ös HÉV-vonalán. A MÁV-HÉV Zrt. üzemeltetési vezérigazgató-helyettese elmondta: az applikációt IOS telefonra AppStore-ból, míg androidos telefonra a Google Play áruházból lehet leölteni. 

Sikeres fizetés után, pár másodpercen belül megérkezik a telefonra a jegy.  A HÉV-en dolgozó ellenőrök, egy készülék segítségével tudják a jegyképet ellenőrizni. A tesztidőszak első napján 100 online jegyvásárlást bonyolított az applikáció. A kiegészítő lehetőséggel egyenlőre csak a szentendrei vonalon és csak Budapest közigazgatási területén kívülre váltható meg a menetjegy.

A Vonatinfo alkalmazás nem tárolja a banki adatokat, biztonságosan használható. A teszt időszak alatt a MÁV-HÉV Zrt. várja az utasok visszajelzéseit az applikációval kapcsolatban. Június 15-től július 7-ig – karbantartás miatt - pótlóbusz közlekedik Békásmegyer és Szentendre között, amelyeken természetesen érvényesek a Vonatinfoban vásárolt elektronikus  jegyek.

Kép forrása: internet

Kommentek

Legutóbbi hírek

Friss videók, hanganyagok