loader
Ökumenikus nemzetközi imahét: online ünnepelnek a szentendrei keresztény egyházi közösségek

Ökumenikus nemzetközi imahét: online ünnepelnek a szentendrei keresztény egyházi közösségek

Online tartják meg a szentendrei keresztény egyházi közösségek az ökumenikus nemzetközi imahetet a pandémia miatt január 17-e és 24-e között. Az ökumenizmus az egész világot érintő egyházi mozgalom a világ összes keresztény egyházának egyesítésére.

Paul Wattson anglikán pap, 1908. január 18-25 közötti imanyolcadra hívta a keresztény hitű embereket, felekezeti hovatartozástól függetlenül. Hatvan évvel később az Egyházak Ökumenikus Tanácsa és a Keresztény Egységtörekvés Pápai Tanácsa közösen adott ki imaszövegeket erre az oktávra, azaz nyolc napra, ezzel is támogatandó az ökumenikus törekvéseket. Nagy hagyománya van Szentendrén a közös imádságnak, ami a felekezetek közötti régi, jó kapcsolatnak köszönhető.

Az ökumenikus imahét nyitó alkalmát 17-én este a Szentendrei Református templomból online, élőben követhették, élhették meg az érdeklődők. Az imahét szervezése általában úgy kezdődik, hogy a lelkészek rendszerint a karácsonyi előkészületeket megelőzően összeülnek és megtervezik, átbeszélik a nyolc napot. 

Ezen a héten minden nap másik felekezet látja vendégül a szentendrei vallási közösségek egy-egy tagját, hogy közös imára szólítsák fel a városban élőket. Minden nap 18 órakor kezdődik a program a felekezetek online felületein és a TV Szentendre adásán a UPC, valamint a Telekom hálózaton.

 

 

 

 

 

Kép forrása: szentendre.hu

Kommentek

Legutóbbi hírek

Friss videók, hanganyagok