loader
Nyílt levél Fülöp Zsolt polgármesternek

Nyílt levél Fülöp Zsolt polgármesternek

NYÍLT LEVÉL

Tisztelt Polgármester Úr! Tisztelt Fülöp Zsolt!

Sajnálattal értesültem arról, hogy a 2020. október 14-én megtartott Képviselő - testületi ülésen módosították Szentendre Város Önkormányzat Szervezeti és Működési Szabályzatáról szóló 22/2016. (IX.13.) önkormányzati rendelet 33. §-nak 4. bekezdését. Az előterjesztésben az szerepel, hogy Ön szükségesnek tartja a sajtó képviselőinek ülésteremben való jelenlétével kapcsolatos szabályozást módosítani.  

A változtatás, a Képviselő-testület által elfogadott határozat szerint: „A képviselő-testület nyilvános ülésén a sajtó képviselői kizárólag a karzaton elhelyezkedve készíthetnek hang- és képfelvételt az ülésről.”

A módosítást több okból is kifogásolom. Az ülésterem és a karzat egy légtér, tehát a fertőzésveszély így is fennállhat. A Képviselő-testületi üléseken, a TV Szentendre képviseletében (a megfelelő higiéniai szabályokat betartva: maszk viselése, kézfertőtlenítés, kellő távolságtartás) egy operatőr vesz részt, aki kamerával rögzíti az eseményt. Nem értem, hogy ez miért jelent akkora kockázatot, hogy a karzatra kényszerítik munkatársunkat.

Továbbá a Képviselő-testületi ülések megfelelő minőségű képi rögzítése eddig is nagy kihívást jelentett számunkra. Ennek oka, hogy Ön, hivatalba lépése után az egyik legfontosabb feladatának azt tekintette, hogy megváltoztassa a képviselői ülésrendet. A korábbi U alakú elhelyezkedés helyett, körbe ültette a képviselőket. Ennek ideológiai hátterét szerintem, mindenki ismeri. Számunkra azonban ez a változtatás jelentősen megnehezíti a munkavégzést. A forgatásra - anyagi okok miatt - csupán egy operatőrt tudunk delegálni.

(Itt jegyezném meg, – sokan még mindig tévesen tudják – hogy a Szentendrei Médiaközpont Kft.-t nem támogatja az Önkormányzat anyagilag, holott korábban kaptunk erre ígéretet. A választás után kiírt valamennyi médiapályázatra benyújtottuk pályázatunkat, de sajnos nem voltak sikeresek.)

Egy operatőrrel rendkívül nehéz megoldani, hogy a körben ülő képviselők közül az éppen megszólalókat szemből tudjuk felvenni. Az általunk készített tudósításokban nagyon rosszul néz ki, hogy egy hozzászólót hátulról mutatunk.

Tehát kérem, állítsák vissza a korábbi U alakú ülésrendet.

Az SZMSZ jelenlegi módosítása pedig, mely szerint operatőrünk csak fenn a karzaton helyezkedhet el, szinte már lehetetlenné teszi a munkavégzést. Ennek szakmai indokait most nem részletezném.

Mindezek figyelembevételével kérem, bírálja felül az SZMSZ módosítást és állítsa vissza az eddigi rendszert, hiszen mindannyiunk célja a szentendreiek minél szélesebb körű tájékoztatása.

                        Üdvözlettel:

                                       Nagy Judit, ügyvezető

                                 Szentendrei Médiaközpont Kft.

 

Kommentek

Legutóbbi hírek

Friss videók, hanganyagok