loader
Nem fogadta el a jegyző lemondását Dr. Göbl Richárd!

Nem fogadta el a jegyző lemondását Dr. Göbl Richárd!

Nem fogadta el Dr. Deák Ferenc jegyző lemondását a város polgármestere, Dr. Göbl Richárd. A közelmúltban több sajtóorgánum, közösségi felület foglalkozott a hírrel, miszerint homoszexuálisnak gondolta a budakalászi önkormányzat jegyzője azt az anyakönyvvezetői állásra jelentkező szakembert, akit szakmailag alkalmasnak találtak a munkára. A férfi már az új munkahelyére indult, amikor szóltak neki, mégsem vették fel. A jegyző megnyilvánulásáról hangfelvétel készült. Dr. Deák Ferenc, a felvétel nyilvánosságra kerülését követően felajánlotta lemondását a történtek miatt, amivel kapcsolatban a polgármester az alábbiakat közölte a város hivatalos weboldalán:  

"Tisztelt Budakalásziak!

Az elmúlt hét történései kisvárosunk megszokott hétköznapjainak nyugalmát borították fel. A médiában nyilvánosságot kapott, Budakalász jegyzője által kimondott méltatlan szavak felkorbácsolták a lelkek nyugalmát. Mint felettesének kötelességem a felelősségre vonás, és ezt meg is teszem. Ő maga vállalta tettét és annak rá háruló következményeit. Deák Ferenc bocsánatot kért a bántó szavakért – elsősorban az érintettől, illetve a munkatársaitól, majd nyilvános közleményében megtette ugyanezt minden ismerőse és az ismeretlenek felé is.  Tettének súlyával tisztában van, ezért felajánlotta lemondását.

A történtekkel kapcsolatban elengedhetetlennek tartom kimondani, hogy az ember testi és lelki valóságában nemtől, rassztól, identitástól függetlenül szakrális méltóság. Ennek megfelelően az elhangzott kijelentések vállalhatatlanok.

A döbbenet testet, lelket bénító percei után azonban a racionális gondolkodás következik, amely a történtek mérlegelésén nyugszik. Engedhető-e az ellenünk sunyi és alattomos módszerekkel folyamatosan zajló lejárató kampány, a titkosszolgálati módszerekkel lehallgatott, zárt ajtók mögött elhangzott beszélgetések nyilvánosságra hozatala és az ezzel való zsarolás?

Dr. Deák Ferenc jegyző úr szakmai felkészültségét az együtt ledolgozott esztendő alatt megismertem és elismerem. Döntésem meghozatalánál mindezen szempontokat és a hazai közéletben ritka személyes felelősségvállalást is figyelembe vettem. Alapos mérlegelés után úgy tartom helyesnek, ha elfogadom Deák Ferenc bocsánatkérését, de a lemondását nem. Mindemellett a Köztisztviselői Törvény, valamint a helyi Hivatali Etikai Kódex előítéletektől való mentességre vonatkozó normáinak megsértése miatt megrovásban részesítettem.

Tisztelt Budakalásziak! Biztosítani szeretném Önöket arról, hogy minden gyarlóság és hiba ellenére igyekszünk megfelelni a tavaly nekünk szavazott óriási bizalomnak és tanulva hibáinkból folytatjuk a megkezdett munkát: az egyéni és vállalkozói érdekekkel szemben a városunk és közösségünk szempontjainak érvényesítését.

Dr. Göbl Richárd"

Kommentek

Legutóbbi hírek

Friss videók, hanganyagok