loader
Most lehet nyilatkozni a Személyi Jövedelem Adó 1+1%-ról

Most lehet nyilatkozni a Személyi Jövedelem Adó 1+1%-ról

Most lehet nyilatkozni a Személyi Jövedelem Adó 1+1%-ról. Az adóbevallás-tervezetet a Nemzeti Adó és Vámhivatal mindenkinek elkészíti, ha nem érkezik észrevétel a bevallás érvényessé válik május 20-tól. A NAV sajtóreferense azt is elmondta a TV stábjának, hogy a járványhelyzet miatt csak időpont foglalással tudják fogadni az ügyfeleket.

Minden adózó felajánlhatja Személyi Jövedelem Adója 1 százalékát egy civil szervezetnek, további egy százalékot pedig egy Magyarországon bejegyzett egyháznak. Aki nyilatkozik arról, hogy melyik egyháznak adja a +1 százalékot annak addig érvényben marad a felajánlása, amíg másként nem nyilatkozik. A felekezetek technikai száma a NAV honlapján is elérhető.

Változás van a járvány időszakban a NAV ügyfélfogadási rendjében. Számos ügyrend elérhető már online felületen keresztül is, az igazgatóság arra kér minden ügyfelet, hogy csak a legszükségesebb esetekben, és csak időpont foglalással menjenek személyesen a kirendeltségekbe.

Konkrét ügyek intézéséhez, a 06-80/20-21-22 számon ingyenesen hívható a NAV Ügyfél-tájékoztató és Ügyintéző Rendszere. A rendszer használatához ügyfélazonosító-számra (PIN-kód) vagy részleges kódú telefonos azonosításra van szükség. Ügyfélazonosító-szám legegyszerűbben az Online Nyomtatványkitöltő Alkalmazással igényelhető. A jövedelemadó 1+1%-ról legkésőbb 2021. május 20-áig kell  nyilatkozni, amit az SZJA-bevallástól függetlenül is megtehetnek az érintettek.

Kommentek

Legutóbbi hírek

Friss videók, hanganyagok