loader
Megelőző intézkedések a Városi Szolgáltatónál

Megelőző intézkedések a Városi Szolgáltatónál

Megelőző jelleggel, a dolgozók egészsége védelmében, és az alapvető szolgáltatás biztosítása érdekében megszorítások bevezetéséről döntött a Városi Szolgáltató NZrt. egyes szolgáltatásai terén – jelentette be közleményében a VSz NZrt.

Az elmúlt hetek járványügyi eseményei kapcsán Társaságunk, a Városi Szolgáltató Nonprofit Zrt. mindent megtesz annak érdekében, hogy alapfeladatát,  a kommunális hulladékszállítást biztosítani tudja ügyfelei részére minden körülmény között, beleértve egy súlyosbodó járványhelyzetet is.

 

„A kialakult járványügyi veszélyhelyzet okán megelőző jelleggel bizonyos megszorításokat kellett vállalnunk egyes szolgáltatásaink terén kollégáink egészsége és az alapvető szolgáltatás (kommunális hulladékszállítás) biztosítása érdekében. Ilyen megelőző intézkedés volt a hulladékudvar, a lomtalanítás és a zöldhulladék szállításának ideiglenes felfüggesztése. Az ezen területen dolgozó kollégákat átcsoportosítottuk olyan munkakörökbe, ahol kisebb a fertőzésveszély. Kérjük Önöket, vigyázzanak kollégáink egészségére és saját környezetükre. Az alábbi apró odafigyeléssel védhetik kollégáink egészségét, segíthetik munkájukat és védhetik környezetünket. A mostani időszakban sokan dolgoznak otthonról, így a parkolókban a megszokottnál is több gépjármű van, de ennek ellenére törekedjünk a szabályos parkolásra, hogy a gyűjtőkonténerek megközelíthetők legyenek gyűjtőjárműveinkkel.” -A lakótelepi övezetben és szűk utcákban különös körültekintést kérnek. – „Alaptézis, hogy ahol a kukásautó nem fér el, ott a tűzoltójármű sem. A potenciálisan fertőző hulladékot (pl. papírzsebkendő, szájmaszk, gumikesztyű, pelenka) zárt csomagolásban bezacskózva, akár duplán zsákolva helyezzük a hulladékgyűjtő edénybe. Többlethulladék esetén a kék logós zsák legyen kívül, hogy kollégáink könnyen felismerhessék azt. Azon ügyfeleink, akik a szelektív hulladékgyűjtést részesítik előnyben és a gyűjtőszigeteket látogatják, különösen figyeljenek a higiéniára, ha módjukban áll a gyűjtősziget elhagyását követően használjanak kézfertőtlenítőt. Továbbá kérjük Önöket, hogy az otthonukban összegyűjtött szelektív hulladékot ne zsákoltan tegyék le a sziget mellé, hanem dobják bele a gyűjtőkonténerbe. Amennyiben a konténer megtelik, abban az esetben látogassanak el egy másik gyűjtőszigetünkre. Azon hulladékok esetében, melyek elszállítása jelenleg szünetel (elsősorban lomhulladék és zöldhulladék), kérjük Önöket, hogy ne helyezzék el a szelektív szigetek mellett, vagy közterületen. Amennyiben módjuk van rá, próbálják ingatlanon belül tárolni elszállításig.”

A szolgáltatás újbóli elindulásának módjáról és idejéről adott információkat figyelemmel kísérhetik a www.vszrt.hu-n.

 

 

 

 

Forrás: szentendre.hu

Kommentek

Legutóbbi hírek

Friss videók, hanganyagok