loader
Megalakult a Magyar Honvédség Transzformációs Parancsnokság

Megalakult a Magyar Honvédség Transzformációs Parancsnokság

Megalakult a Magyar Honvédség Transzformációs Parancsnokság. Az alakuló állománygyűlésnek a szentendrei MH Altiszti Akadémia adott otthont szerda délelőtt. Az ünnepségen Korom Ferenc vezérezredes a Magyar Honvédség parancsnoka is tiszteletét tette. Az újonnan létrejött Transzformációs Parancsnokság vezetője Bozó Tibor vezérőrnagy lesz.

„A legfontosabb cél az eddigi gondolkodásmód megváltoztatása. Ahhoz, hogy megfeleljünk a XXI. század kihívásainak, ismereteinket folyamatosan gyűjteni, a tudásunkat építeni kell” - mondta Korom Ferenc vezérezredes, az MH Transzformációs Parancsnokság alakuló állománygyűlésén, augusztus 5-én, szerdán. A rendezvényen a Magyar Honvédség parancsnoka a szentendrei szervezetre váró feladatokról is beszélt. Bozó Tibor az MH Altiszti Akadémia korábbi dantártábornoka kiemelte, hogy a Nato-hoz való csatlakozás óta érett már annak a gondolata, hogy létrejöjjön egy ilyen parancsnokság.

Korom Ferenc vezérezredes hangsúlyozta: "a Magyar Honvédségben végbemenő szervezeti változtatások meghatározott céllal történnek. Az alaprendeltetésből adódó feladatainknak egy folyamatosan változó stratégiai környezetben is a lehető legmagasabb szinten meg kell tudnunk felelni.”

Az MH Transzformációs Parancsnokság szentendrei székhellyel kezdte meg működését. Alárendeltségébe került az MH Altiszti Akadémia, az MH Bakony Harckiképző Központ, az MH Béketámogató Kiképző Központ, valamint az MH Ludovika Zászlóalj.

Kommentek

Legutóbbi hírek

Friss videók, hanganyagok