loader
Mai nappal távozik a Hamvas Béla Pest Megyei Könyvtár igazgatója

Mai nappal távozik a Hamvas Béla Pest Megyei Könyvtár igazgatója

Mai nappal távozik Werner Ákos, a Hamvas Béla Pest Megyei Könyvtár igazgatója, öt év után fel kell állnia igazgatói székéből. Hiába adott be érvényes pályázatot a lejárt határozott szerződése után, a város vezetése ezt mégis elutasította. Múlt hét szerdán megbeszélést kért Fülöp Zsolt, polgármester a Könyvár igazgatójától. Ekkor biztossá vált, hogy augusztus elsejétől új vezető veszi át Szentendre könyvtárának irányítását.

Egyelőre nem tisztázott, hogy miért döntött úgy a város polgármestere, hogy más vezetőt választ a jelenlegi könyvtár igazgató, Werner Ákos helyett. Az első körben, a februárban meghirdetett pályázati felhívás során egyedül Werner Ákos nyújtott be megújított, új fejlesztési tervekről szóló érvényes pályázatot. Ezt elutasította a város vezetése, majd újabb körös pályázati felhívást tett közzé. Ekkor már más is jelentkezett a Könyvtár igazgatói posztjára. Július 31-vel, azaz a mai nappal lejár megbízatása az igazgatónak.

Irányítása alatt a könyvtár életében több strukturális fejlesztés is megvalósult. Több mint 1000 fővel nőtt az olvasók száma, 28-ról 38 főre emelkedett a PMK dolgozóinak létszáma, valamint a korábbi évekhez képest megtöbbszöröződött a rendezvények száma.

Werner Ákos egyelőre nem árulta el milyen területen folytatja pályafutását. Az új vezető kiválasztásáról annyi biztos, hogy augusztus elsejétől kezdve két hét áll az Önkormányzat rendelkezésére, hogy kiválassza a Könyvtár új igazgatóját. A működési szabályzat szerint ilyen helyzetben az igazgató-helyettes, ebben az esetben Pongrácz Katalin veszi át az intézmény vezetését. A kollégákkal közös megegyezés alapján Werner Ákos, Tolvaj Lászlóné Zsuzsát, a könyvtár megyei hálózat ellátóját javasolta maga helyett.

Címkék

Kommentek

Legutóbbi hírek

Friss videók, hanganyagok