loader
Legyen budakalászi az Év Védőnője idei közönségdíjasa

Legyen budakalászi az Év Védőnője idei közönségdíjasa

Legyen budakalászi az Év Védőnője idei közönségdíjasa! A Magyar Védőnők Egyesülete minden évben szakmai zsűri segítségével választja ki az Év Védőnője Díj méltatottjait, de több éve már évenként egy, közönségdíjas elismerést is odaítélnek. Minden elégedett kisbabás, kisgyermekes budakalászi anyuka, jelölheti az arra érdemes, védőnőt az országos, közönségdíjas elismerésre a www.evvedonoje.redlemon.hu oldalon. A jelölés néhány másodpercet vesz igénybe. a védőnő nevét és e-mail címét szükséges megadni a jelöléshez. Amint elfogadja a jelölt,a jelölést bárki szavazhat rá, akinek a gyermeke hozzá tartozik. E-mail címként minden esetben érdemes a budakalászi védőnők közös levelezési címét megadni: kalaszvedono@gmail.com.

Budakalászi védőnők: Duduschné Balogh Mária, Elekné Kámán Ildikó, Lehelné Salamon Gabriella, Polaneczky Nikolett, Slezák Szilvia

Az egyedülálló múltra és értékeket képviselő Magyar Védőnői Szolgálat szakemberei már több mint egy évszázada kísérik figyelemmel a gyermekek útját várandósság első pillanataitól kezdve egészen iskolás koruk végéig.

2015-ben a méltán neves tradicionális ellátási rendszert felvették a Hungarikumok gyűjteményébe is. A védőnő tevékenysége középpontjában az általa gondozott családok egészségvédelme, a betegségek kialakulásának megelőzése, valamint az egészségfejlesztés áll. Magyarországon kívül Finnországban vannak még hasonló szerepet betöltő nők, máshol a szülésznők látják el a várandós és gyermekágyas anyák gondozását.

A Szolgálat 1915-ben alakult kezdetben „Országos Stefánia Szövetség” néven, névadója és védnöke Stefánia belga királyi hercegnő volt. Céljuk az anyák és a csecsemők védelme volt, amely ma is érvényes – kiegészítve a védőnők éveken át tartó, anyákat és családokat segítő széleskörű feladataival. Mottójuk: „Védőnők az egészséges, boldog családokért!” – s valóban, az egészségvédelem csupán az egyik alappillér tevékenységük során, támaszt nyújtanak minden kismamának hazánkban.

A jelölésekről, a díjakról bővebben a MAVE (Magyar Védőnők Egyesülete) oldalán tájékozódhatnak.

 

Forrás: budakalasz.hu
Kép: pixabay.com

Kommentek

Legutóbbi hírek

Friss videók, hanganyagok