loader
Kötelező közterületen is a maszk viselése Szentendrén

Kötelező közterületen is a maszk viselése Szentendrén

Tegnap még csak ajánlott volt, ma már kötelező a városban az orrot és a szájat eltakaró maszk viselése, olvasható a város weboldalán. Éjféltől lépett életbe a miniszterelnök kedd esti bejelentése, miszerint, a polgármester dönt, mely közterületeken kötelező a maszkhasználat. A járványügyi helyzetre való tekintettel a mai naptól, azaz november 11-től bevezetett korlátozó intézkedések szerint, az eddigi maszkviselési és távolságtartási szabályok mellett, most már közterületeken is kötelező lehet a maszkviselés.

A szabály a 10 000 főnél nagyobb népességű települések egyes közterületeire vonatkozik. A területeket a település polgármestere határozhatja meg. Sporttevékenység végzése közben, parkokban, illetve zöldterületeken továbbra sem kell maszkot hordani.

A korábbi kormányrendelet értelmében a járványügyi intézkedések megszegése szabálysértés, a pénzbírság 5000–500 ezer Ft-ig terjedhet. Helyszíni bírság esetén 5000–150 ezer Ft a büntetés, ismételt szabálysértés esetén 200 ezer Ft. Vigyázzunk egymásra!

 

forrás: Magyar Közlöny, 484/2020. (XI. 10.) Korm. rendelet

Kommentek

Legutóbbi hírek

Friss videók, hanganyagok