loader
Költségvetés-tervezet: kétórás online egyeztetést tartott a testület

Költségvetés-tervezet: kétórás online egyeztetést tartott a testület

Több mint kétórás online egyeztetést tartott a 2021-es év költségvetés-tervezetről Szentendre Képviselő-testülete február 18-án, csütörtökön.

Ezt a szentendre.hu írása szerint technikai okok miatt nem közvetítették élőben.

A város weboldalán az olvasható, hogy a tavalyi évben több mint 1 milliárd Forinttól esett el a város.

„A városnak már tavaly is jóval kevesebből kellett kijönnie, mint 2019-ben, de 2021-ben tovább szűkülnek a város gazdálkodásának lehetőségei: 2019-hez képest közel 2 milliárddal kevesebből kell megoldani az önkormányzati feladatok megfelelő színvonalú ellátását. Ez azért is súlyos probléma, mert szinte minden kötelező feladat ellátásához az önkormányzatnak az egyre szűkülő forrásaiból kisebb-nagyobb, de összességében több százmilliós támogatási összegeket kell biztosítania” – írja a szentendre.hu.

A kormányzati intézkedések és a járvány gazdasági hatása miatt a helyi adók- és egyéb bevételek jelentős csökkenésével tervez a város ebben az évben.

A Város weboldalán az olvasható, hogy az önkormányzat kiadásainak meghatározó forrása a helyi adóbevétel, így az önkormányzatnak komoly érdeke fűződik, hogy a betervezett adóbevételek maradéktalanul teljesüljenek és a hátralékokból is minél nagyobb hányad befizetésre kerüljön.”

Szinte minden képviselő véleményezte a tervezetet.

Ezeken kívül szó volt még az ingatlaneladásról, fejlesztésekről és beruházásokról. Beszéltek a város kiadásairól, az önkormányzati intézmények és gazdasági társaságok támogatásáról.  

Részletesebben a szentendre.hu-n olvashatnak a költségvetés-tervezetről, valamint a tárgyalást videón is visszanézhetik.

 

 

 

 

 

 

Forrás: szentendre.hu

 

Kommentek

Legutóbbi hírek

Friss videók, hanganyagok