loader
Kilenc új ütközéscsillapító forgalomtechnikai utánfutót szerzett be a Magyar Közút

Kilenc új ütközéscsillapító forgalomtechnikai utánfutót szerzett be a Magyar Közút

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. kedden jelentette be, hogy kilenc új ütközéscsillapító forgalomtechnikai utánfutót szerzett be, hogy a gyorsforgalmi utakon dolgozó munkatársait védje egy munkaterületen történő baleset során. Hogy ez mennyire létfontosságú beszerzés, arról egy pénteki baleset tett tanúbizonyságot. Újabb döbbenetes esetet rögzített ugyanis a társaság egyik kamerája.

 

Három nap telt el azóta, hogy a Magyar Közút Nonprofit Zrt. bejelentette, milyen új eszközökkel kívánja megóvni munkatársait, illetve felhívta a közlekedők figyelmét, hogy a munkaterületek térségében kihelyezett figyelmeztető és korlátozó jelzéseket mindenképpen vegyék figyelembe. Ennyi idő után pedig már életeket mentett egy régebb óta alkalmazott ütközési energiaelnyelő modul. Az M0-s autóút Dunakeszi mérnökségének szakaszán, a Megyeri híd felé vezető oldalon lokális burkolatjavítási munkákat végeztek a szakemberek, ehhez kapcsolódóan az előírásoknak megfelelően számos előjelzést alkalmaztak, hogy felhívják a közlekedők figyelmét. Ugyanakkor a munkavégzést biztosító eszköznek egy furgon ütközött, miután nagyobb sebességgel haladt a belső sávon és már nem tudott kisorolni a külső sávba. Szerencsére személyi sérülés nem történt, az ütközési energiaelnyelő berendezés így ellátta funkcióját, viszont a becsapódás miatt használhatatlanná vált, és a furgonban is számottevő kár keletkezett. Itt érdemes megjegyezni, hogy ezek a berendezések a 60-80 km/órás sebességgel becsapódó járműveknél tudnak a leghatékonyabbak lenni, olyannyira, hogy nemcsak a járműben utazók, hanem a jármű is szinte sértetlenül megúszhat egy ilyen esetet. A mostanihoz hasonlót korábban szintén az M0-ás autóúton rögzítettek a Közút kamerái.

 

A balesetről készült felvétel a Magyar Közút Nonprofit Zrt. hivatalos Instagram oldalán érhető el: https://www.instagram.com/p/CDliKsdh8hy/?igshid=17vggyx8jcowq.

 

A társaság 2018-ban indított „Biztonságunk az Ön kezében van!” kampányának részeként számtalan módon igyekszik felhívni a közlekedők figyelmét arra, hogy vegyék komolyan az úton zajló munkálatok környezetében kihelyezett forgalmi jelzéseket és korlátozásokat, ezzel megakadályozva a figyelmetlenségből bekövetkező baleseteket. Külön érdemes kiemelni, hogy a kampányt azután indították el, hogy az M0-ás autóúton 2017 decembere és 2018 májusa között két munkatársukat is halálra gázolták munkavégzés közben, ráadásul utóbbi esetben szintén a Dunakeszi mérnökség kollégája volt az érintett.

 

A kampányról bővebb információk elérhetőek a társaság weboldalán, a www.kozut.hu-n, illetve a Youtube csatornáján (www.youtube.com/magyarkozuthivatalos) és Instagram oldalán (www.instagram.com/magyarkozut) is számos edukációs anyag megtalálható a témában is.

 

Forrás: Magyar Közút Nonprofit Zrt.

Kommentek

Legutóbbi hírek

Friss videók, hanganyagok