loader
Kempinggázpalackot találtak egy szemeteskukában

Kempinggázpalackot találtak egy szemeteskukában

A városi hulladékgazdálkodásért felelős Vértes Vidéke Hulladékgazdálkodási Nonprofit Kft. kollégái arról tájékoztatták a Polgármesteri Hivatalt, hogy a kukák ürítése során munkatársaik kempinggázpalackot találtak egy gyűjtőedényben. A gázpalackot a helyszínen hagyták és a tájékoztatásról gondoskodtak. - olvasható a város honlapján.

„A mobil gázpalack ürítése, tömörítése a többi hulladékkal elegyedve fokozott veszélyt jelentett volna munkatársainkra és a gépjármű környezetére” – írta tájékoztatásában a szolgáltató.

Sokan úgy hiszik, hogy a kukába bármit bele szabad dobni, azonban ez nem így van.

A hasznosítható hulladékok, amelyeket a háztól szállítanak el (papír, műanyag és fém) nem helyezhetők a vegyes hulladék gyűjtésére szolgáló (kommunális) kukába, mint ahogyan a folyékony, mérgező, tűz- és robbanásveszélyes anyagok sem – hiszen ezek veszélyeztetik a gyűjtést végzők vagy mások testi épségét, életét. Ugyanígy nem dobhatunk a kukába építési és bontási hulladékot, lomot, az állati tetemet, de zöldhulladékot, valamint az elektromos és az elektronikai hulladékokat sem. Amennyiben ezen hulladékokat mégis a kommunális gyűjtőedényben helyezzük el, úgy a közszolgáltató a hulladék elszállítását megtagadja az érintettek értesítése mellett. - hívja fel a figyelmet a Vértes Vidéke Hulladékgazdálkodási Nonprofit Kft.

Házhozmenő lomtalanításhoz időpontot egyeztetni a 34/600-700 ügyfélszolgálati telefonszámon lehet.

Az NSZH Vértes Vidéke Hulladékgazdálkodási Nonprofit Kft. nemrégiben arról is tájékoztatott, hogy a közbeszerzési eljárásban foglalt vállalásának megfelelően megkezdte a lakossági felhasználók részére a 120 literes szelektív hulladéktároló edények beszerzését. A gyártópartnertől származó információk alapján ezek belátható időn belül el is készülhetnek, az első kamionszállítmány érkezése 2021. második hetében várható. A hulladéktároló edények kiosztásának módjáról a későbbiekben tájékoztatjuk a lakosságot.

Néhány utcában 2021-re változott a hulladékszállítási nap. 

Konkrét utcára ITT tudnak rákeresni.

Forrás: budakalasz.hu

Kommentek

Legutóbbi hírek

Friss videók, hanganyagok