loader
Kárfelmérés Budakalászon az esőzések után

Kárfelmérés Budakalászon az esőzések után

A hirtelen lehulló, nagy mennyiségű csapadékvíz a június 13-14-i hétvége óta sok helyen okozott gondot településünkön. Rengeteg lakossági hívást kaptak a képviselők a település különböző részeiről, ennek nyomán a napokban Dr. Váli István, a Településfejlesztési és Környezetvédelmi Bizottság elnöke és 3. sz. egyéni választókerület képviselője, valamint Czinke Zsuzsanna, a 4. sz. egyéni választókörzet képviselője több helyszínre is kiment rögtönzött terepszemlét és kárfelmérést tartani, és egyeztettek az ottlakókkal.

Volt, ahol az udvart árasztotta el a saras víz, máshol a lépcső süllyedt meg. A Kálvária utca elején és a Széchenyi utcában beszakadt, megsüllyedt a járda.

A Polgármesteri Hivatal is számos írásbeli megkeresést kapott, a zöldfelületi karbantartók csatornákat, vízelvezető árkokat tisztítottak, homokzsákokból építettek gátat.

Az önkormányzat a BKK-val, egyeztetve elvégezte a szivattyúzást az övároknál és a felgyülemlett víz átemelését.

Csak június 15-én hétfőn több mint 160 köbméter hulladék lett elszállítva az árkokból és a közterületekről, ahová a kimosódás sarat és egyéb anyagokat vitt.  

 

Forrás: budakalasz.hu
Kép:budakalasz.hu

Kommentek

Legutóbbi hírek

Friss videók, hanganyagok