loader
Június 30-án adták át a Semmelweis-díjakat Szentendrén

Június 30-án adták át a Semmelweis-díjakat Szentendrén

Június 30-án a Szentendre Város Egészségügyi Intézményei Kanonok utcai rendelőjében rendezték meg a 2020. évi Semmelweis-napi ünnepséget. Idén – a járványhelyzet miatt – a megszokottól eltérő módon a Semmelweis-díjat nem egy díjazott vehette át, hanem minden egészségügyi dolgozó megkapta.

Az ünnepség Fülöp Zsolt polgármester köszöntőjével kezdődött, aki beszédében méltatta az összes egészségügyi dolgozó helytállását, a járvány alatt nyújtott áldozatos munkáját. Mint mondta, a rendkívüli helyzetben munkájukat is rendkívüli módon köszönik meg: idén mindannyiuknak jár az elismerés, a Semmelweis-díj.

A polgármesteri köszöntő után az intézmény új igazgatója, Dublinszki-Boda Péter a rá jellemző vidám szavakkal köszönte meg a támogatók munkáját. Kiemelte az önkormányzat, Fülöp Zsolt és Elek Zsófia kabinetvezető segítségét, a Kormányhivatal Népegészségügyi Osztály munkatársainak  dr. Vörös Józsefnek, Erdélyiné Mitró Katalinnak, Csóti Editnek, Császárné Gál Adélnak a támogatását, valamint Ludányi József (Kedves Kávézó), Novák Gábor (Művész Étterem), dr. Hegedűs Beáta, Simon László (Kisgépcentrum), Niedermayer Antal (Best Consulting Zrt.), Fellner-Nagy András (Healthtech Hungary Kft.) segítségét.

Megemlékeztek arról a nemrégiben elhunyt két kollégáról, akik az idei ünnepségen nem vehettek részt: dr. Czibolya Péter reumatológusról és dr. Tar Erzsébet belgyógyászról.

Az ünnepségen köszöntötték a harminc éve a pályán dolgozókat: Csomor Zita, Debreceni Erika, Hankóné Mireisz Judit, Nyíri Pálné és Stefán Mónika munkája sokak egészségének javításához járult hozzá.

Az ünnepség zárásaként Fülöp Zsolt polgármester oklevelet adott át dr. Pázmány Annamáriának, a Szentendrei Szakrendelő volt vezetőjének.  Ezek után Dublinszki-Boda Péter lépett a mikrofonhoz és ő is köszöntötte az ünnepeltet, átadva neki a maga virágcsokrát és egy szép kisplasztikát, mely egy padon ülő nőt ábrázol. A pad annak a padnak a kicsinyített mása, amit Annamária javaslatára helyeztek anno a rendelő elé. Az ünnepség ugyan betartotta az ilyenkor szokásos formai kereteket, mégis kivételesen jó hangulatú, s egyben megható is volt. 

 

Forrás: szentendre.hu

 

 

Kommentek

Legutóbbi hírek

Friss videók, hanganyagok