loader
Ingyen meleg étel a 70 év feletti rászorulóknak

Ingyen meleg étel a 70 év feletti rászorulóknak

Az önkormányzat, a polgárőrség és a Családsegítő és Gyermekjóléti Szolgálat együtt próbál segíteni a 70 éven felüli szentendreieknek.

Azok jelentkezhetnek, akik:

  • 70 év felettiek és vállalják, hogy az otthonukban maradnak, saját ellátásukról nem tudnak gondoskodni hozzátartozó vagy szomszéd közreműködésével.
  • Akik tudnak olyan 70 év feletti szentendrei polgártárról, aki nem tudja jelezni szükséghelyzetét, tájékoztassák őket, és ha szükséges, jelezzék az önkormányzat ügyfélszolgálatán a segítségkérést.

Az ellátási igényt három esetre vonatkozóan lehet jelezni:

  1. Ebéd (leves és főétel) igénylés az igénylést követő napra szólóan, melyet munkanaponként délelőtt 10 óráig lehet jelezni. Az ellátás kizárólag munkanapokra vonatkozik. 
  2. Gyógyszer beszerzés igénylése.
  3. Élelmiszer vásárlás, hetente legfeljebb két alkalommal az igénylést követő naptól.

Az ellátás ellenértékét (az ebéd igénylés kivételével) az ellátott köteles megfizetni.

Hogyan kérheti a segítséget?

A Városi Ügyfélszolgálat telefonszámán: +36 26 300 407 / 4-es menüpont, valamint az ugyfelszolgalat@szentendre.hu e-mail címen teheti meg bejelentését.

Ebédre vonatkozó igényt munkanapokon 10 óráig, gyógyszer és élelmiszer beszerzésre vonatkozó igényt munkanapokon 18 óráig tudják az Ügyfélszolgálat munkatársai rögzíteni. A beszerzésre kerülő élelmiszer, gyógyszer kiszállítását másnap biztosítják (pénteki igényleadás esetén hétfőn).

Igény bejelentéséhez szükséges: név, cím, születési hely és idő, telefonszám, kért ellátás formája

A bejelentéshez használható nyomtatvány elérhető innen, illetve az E-önkormányzat portálon (https://ohp-20.asp.lgov.hu) is rendelkezésre áll a „Segítségre szoruló idős bejelentése” nyomtatvány, amelyen az érintetteken kívül családtagok, ismerősök, szomszéd is jelezheti az önkormányzat felé, ha tud olyan 70 éven felüli személyről akinek az ellátása nem megoldott.

A segítséget nyújtó személyek minden esetben fényképes igazolvánnyal fogják igazolni magukat.

 

Forrás: szetendre.hu; dunakanyari.hu/

Kommentek

Legutóbbi hírek

Friss videók, hanganyagok