loader
I. Világháborús emlékművel gazdagodhat Szentendre - tegnap ült össze a képviselő-testület

I. Világháborús emlékművel gazdagodhat Szentendre - tegnap ült össze a képviselő-testület

Huszonnyolc napirendben terveztek döntést hozni tegnap délután, Szentendre Képviselő-testületének tagjai. A grémium a februári rendes ülésen két sürgősségi indítványt vett fel a napirendek közé. A korábbi tervvel ellentétben pedig, két előterjesztést levettek a tárgyalásra váró programok listájáról.

Sürgősségi indítványként került napirendre, A vízi sport célú fejlesztés magvalósítása a Pap-szigeten, valamint a Szavazat Számláló Bizottság tagjainak és póttagjainak megválasztása a februári képviselő-testületi ülésen. Kikerület a programból a 28. napirend tárgyalása, Magyar Judit képviselő /MSZP/ előterjesztése, aminek alapját sajtóhírek képezték, ezért nem javasolta a bizottság tárgyalásra. Erről Kun Csaba képviselő /FIDESZ-KDNP/ tájékoztatta a grémium tagjait. A testület 11 igennel levette az előterjesztést a napirendek közül.

A második pont, amit levettek a programból az a pályázat volt, amit az I. Világháború történelmi emlékeit őrző emlékművek rendbetételére, renoválására, helyreállítására, új emlékművek felállítása tárgyban írt ki a Közép és Kelet-európai Történelem és Társadalom Kutatásáért Közalapítvány, az Első Világháborús Centenáriumi Emlékbizottság megbízásából. Szentendrének még nincs I. Világháborús emlékműve, ezért azt pozitív elbírálás esetén a Sztaravodai út (3642 hrsz-on), a Turul szobor környezetében szeretnék felállítani. Azért nem kerület a napirend a  képviselők elé, mert önrész nélkül is beadható a pályázat-mondta Verseghy-Nagy Miklós polgármester /FIDESZ -KDNP/. Az igényelhető legmagasabb támogatási összegre, 5 000 000 forintra nyújtja be a város a pályázatot. 

A februári testületi ülés a beszámolókkal folytatódott, erről és az ülés tuvábbi témáiról, hamarosan újabb összeállítást olvashatnak.

Kommentek

Legutóbbi hírek

Friss videók, hanganyagok