loader
Hosszú sor volt már kora reggel a Lidl előtt

Hosszú sor volt már kora reggel a Lidl előtt

Hosszú sor kígyózott már kora reggel a szentendrei Lidl áruház előtt.  A “Szentendre szégyenei” Facebook csoportban közzétett videón jól látszik, hogy a figyelmeztetés ellenére milyen közel állnak egymáshoz az emberek, szájmaszk és gumikesztyű szinte senkin nincs. 

https://www.facebook.com/1013549112012590/videos/234112187632787/UzpfSTEwMDAwMDE3MTEyMzEyMjoyOTQxODc0NjYyNTAwNjY2/

Fontos, hogy betartsuk a veszélyhelyzet miatt hozott előírásokat!

“Kerüljük a tömeget, tartson legalább egy méter távolságot önmaga és mások között, különösen azoknál, akik köhögnek, tüsszögnek, vagy lázasak.”

Sajnos több idős ember is van a tömegben.

Az idősek a koronavírussal leginkább veszélyeztetett korosztály. Kiemelten fontos, hogy az idősek kerüljék azokat a helyeket, ahol sokan vannak. Ha tehetik, maradjanak otthon. A bevásárláshoz, gyógyszereik beszerzéséhez segítséget kérhetnek családtagjaiktól, fiatalabb szomszédjaiktól, vagy az önkormányzattól.

Indokolatlan a pánikszerű bevásárlás!

Nagy István agrárminiszter jelezte, hogy megfelelő mennyiségű hazai élelmiszer áll rendelkezésre Magyarországon, így a magyar ellátás biztonságban van a koronavírus-járvány ideje alatt is. Tehát nem kell aggódni, ha jelenleg nincs is készleten valami a boltokban, annak az utánpótlása biztosított. Az agrár miniszter az élelmiszerekkel kapcsolatban adott tájékoztatást, de a boltok jelenleg az egyéb termékekből is folyamatosan kapják az utánpótlást.

Mindenkit kérünk, hogy tartsák be a szakemberek általi ajánlásokat!

Kommentek

Legutóbbi hírek

Friss videók, hanganyagok