loader
Helyszíni szemle a szentendrei halottasházban

Helyszíni szemle a szentendrei halottasházban

Ma délelőtt helyszíni szemlét tartottak a szentendrei halottasházban, melyről Hadházy Ákos, független képviselő tett közzé Facebook oldalán egy videót is tartalmazó posztot, melyben azt írja, hogy kegyeletsértő módon bánnak az elhunytakkal.

A szemlén a TV Szentendre stábja is jelen volt, de Fülöp Zsolt, polgármester nem válaszolt kérdéseinkre.

A város első számú vezetője mellett a Polgármesteri Hivatal részéről a szolgáltatási koordinátor, az ÁNTSZ járási népegészségügyi szolgálat munkatársa, a Szentendrei Rendészet vezetője, a Halottasház üzemeltetője és a rendőrség is részt vett a helyszíni bejáráson.

A vonatkozó törvény szerint, a köztemetők rendeltetésszerű használatához szükséges egyéb helyi, tárgyi és infrastrukturális feltételeket; a temető, ravatalozó használatának és igénybevételének szabályait a települési önkormányzat, fővárosban a közgyűlés rendeletben állapítja meg.

Laárné Szaniszló Éva, helyi önkormányzati képviselő levélben fordult a jegyzőhöz, hogy vizsgáltassa ki milyen körülmények között kerülhetett nyilvánosságra egy ilyen kegyeletsértő videó.

"Tisztelt Jegyző Úr,

Kedves Schram Gábor!

Az imént olvastam Magyar Judit képviselőtársam Önhöz írt levelét. Teljes mértékben támogatom kérését és szeretném hozzátenni, hogy kérem vizsgáltassa ki, milyen módon kerülhetett sor a felvétel készítésére, még akkor is, ha az feltáró jellegű. Szeretném tiltakozásomat kifejezni, hogy ez megtörténhetett, és ezzel az elhunytak kegyeletsértését követték el azzal, hogy a közösségi médiába felkerülhetett egy ilyen szomorú anyag. Hogyan fordulhatott elő, hogy az oldal, (Szentendre Blogol) üzemeltetője, adminja mindezt hagyta.

Kérem szíves közbenjárását!

Tisztelettel"

Kommentek

Legutóbbi hírek

Friss videók, hanganyagok