loader
Helyi adók- Közeleg a határidő

Helyi adók- Közeleg a határidő

Közeleg a helyi adók pótlékmentes befizetésének határideje. Írta közleményében Budakalász Város Önkormányzat Adó Irodája, a város weboldalán. 

A magánszemélyek kommunális adója, az építményadó, a telekadó, a helyi iparűzési adóelőleg valamint a gépjárműadó az második félévi összegének pótlékmentes befizetési határideje 2019. szeptember 16.

 

Ügyfélkapus regisztrációval lehetőség van, a folyószámla aktuális állapotának elektronikus lekérdezésére,  a nap 24 órájában.

Az elektronikus úton történő ügyintézésre és egyenleglekérdezésre az E-Önkormányzat Portálon keresztül van lehetőség. A lekérdezés részleteiről, illetve a portál használatáról itt talál információkat.

Az Adó iroda munkatársai felhívják az adózók figyelmét, hogy 2018. január 1-jét követően adóügyekben a gazdálkodó szervezetek (ideértve az egyéni vállalkozókat is) számára kötelező az elektronikus ügyintézés, azaz  egyénenkénti tárhelyre történik a levelezés. A megváltozott kapcsolattartási mód miatt kérik, hogy feltétlen nézzék elektronikus tárhelyeiket (cégkapu, Központi Ügyfélregisztrációs Nyilvántartáshoz tartozó tárhely/Ügyfélkapu/).

Az adóhatóság március elején az „Értesítővel” együtt postázta a második félévre esedékes adóösszegekről szóló postautalványokat, ezért szeptemberben már nem (vagy csak külön kérésre) küldenek csekket. Kérik, hogy az előírt adókat a jelzett határidőig a korábban megküldött postautalványokon, vagy átutalással fizessék meg, mert az elmaradt befizetések tekintetében végrehajtási eljárást kezdeményez az iroda!

Tájékoztatásban felhívják a figyelmet, hogy az adókötelezettséget érintő változásokat (lakcímváltozás, bejelentkezés, kijelentkezés, ingatlan eladása, ingatlan vétele, használatbavételi engedély) a változást követő 15 napon belül kell bejelenteni az adócsoportnál a megfelelő formanyomtatvány kitöltésével. A gépjármű tulajdonjogában bekövetkezett változást az okmányirodánál kell bejelentenie a vevőnek és az eladónak is a változást követő 15 napon belül!

Forrás: budakalasz.hu

Képforása: internet

Kommentek

Legutóbbi hírek

Friss videók, hanganyagok