loader
Hársfát ültettek a budakalászi Nyitnikék Óvoda búcsúzó ovisai

Hársfát ültettek a budakalászi Nyitnikék Óvoda búcsúzó ovisai

 „Növekedik és termést hoz!” „Árnyat ad!” „Levegőt ad nekünk!” „Oxigént termel!” – felelték a Nyitnikék Óvóda Süni csoportosai kórusban a kérdésre, hogy mit csinál egy fa, miért jó, ha fák vesznek körül bennünket.

A Nyitnikék Óvóda Süni csoportjából idén elballagó gyerekek, családjaik és az óvónénik azért gyűltek össze tegnap délután az Omszk park, Tanító utca felöli északi sarkánál, hogy egy hársfacsemetét ültessenek az óvodában eltöltött évek emlékére, amely szimbolizálja összetartozásukat, Budakalászhoz való kötődésüket, a közösen eltöltött és most lezáruló korszakot, a jövőbe vetett bizalmat, amivel a gyerekek új feladataik elé állnak a nyár elmúltával – immár kisiskolásként. Miután a fát az Önkormányzat részéről jelen lévő Fetterné Ferenczy Beatrix (Környezetvédelmi és Rendészeti Iroda) véleménye szerint szakszerűen elültették, a gyerekek gondosan meglocsolták azt, és törzsénél jelükkel festett kövekkel díszítették.

Bodó Évától, a szülői munkaközösség tagjától megtudtuk, a faültetést egyben hagyományteremtésnek szánják, mert a gyerekek így olyan esemény részesévé válnak, ami végigkíséri egész életüket. Akárhányszor elsétálnak a fa mellett, emlékezteti majd őket a közösségre.  Ráadásul a fa elültetésével hozzájárultak a közös jövőhöz is. 

 

Forrás: budakalasz.hu

Kommentek

Legutóbbi hírek

Friss videók, hanganyagok