loader
Hamarosan itt a tavasz!

Hamarosan itt a tavasz!

Februárral véget ér a csillagászati tél. A hosszú, hideg évszak után, minden évben tömegek várják, hogy beköszöntsön a tavasz. Stábunk utánajárt, hogy Budakalászon ki-ki mennyire készül már az enyhébb időre és mit szeret ilyenkor a legjobban városban?

Az elmúlt napok időjárását elnézve, még nehéz elhinni, de kevesebb, mint két hét és a tavasz megérkezik hazánkba is. Március elseje a meteorológiai tavasz kezdete, ami 3 hónapon át tart. A dátum nem jelenti, hogy gyökeresen megváltozik az időjárás, még akkor sem, ha ilyenkor lassan melegebbre fordul az idő. A szerencsésebbek, már találkozhattak kertjükben egy-két hóvirággal, de ha a tavasz hírnökéhez eddig még nem volt szerencsénk, nyugtathat bennünket a tény, hogy városunkban is ráuntak már a télre és alig várják, hogy beköszöntsön a kikelet.

 

A jó idővel lehetőség nyílik számos olyan tevékenységre, amit a téli időjárásban nélkülözni kellett. Sokan kivánkoznak ilyenkor a természetbe, a legtöbben a tartós napsütésre vágynak. De sokan várják már, hogy cseresznyevirágba boruljon Szentistvántelep, vagy hogy a város valamennyi pontján megjelenjenek újra a tavaszi virágok.

A fiatalabb korosztályt kérdezve is megbizonyosodhattunk róla, hogy tavasszal nemcsak a természet, hanem a város is feléled, hiszen a számos közösségi tér ilyenkor elkezd megtelni élettel. A legtöbben az Omszk-parkot és a Kálváriát említették, de a Kevély-hegyen tett kirándulásokat is felidézték.

Ha még a tavaszi meleget nem is érezzük a bőrünkön, annak örülhetünk, hogy egyre korábban kel fel, illetve egyre később nyugszik a nap. Idén március 20-án várható a tavaszi napéjegyenlőség, így már egyre hosszabbodnak a nappalok. Az óraátállítással azonban még várhatunk, ebben az évben március 25-én kell visszatekerni az órákat.

Címkék

Kommentek

Legutóbbi hírek

Friss videók, hanganyagok