loader
Földi kémiai szúnyoggyérítés lesz ma Budakalászon

Földi kémiai szúnyoggyérítés lesz ma Budakalászon

Az országos szúnyoggyérítés keretein belül az alábbi budakalászi utcákban, területeken június 25-én az esti órákban földi kémiai szúnyoggyérítést végeznek. Az irtásra várhatóan 23 óra után kerül sor:

  • az Omszk-tó környékén
  • a Duna melletti üdülőövezetek területén
  • Szentistvántelep területén
  • a Gerinc utcában
  • valamint a Barát-patak környékén (a Barát patak és a Damjanich utca közötti területen, valamint a Klisovác utca – Kőbányai út közötti részen).

A központi szúnyoggyérítés keretén belül a földi kémiai védekezés június 24-én került volna elvégzésre. A megjelölt tartaléknapok (2020. június 25-26.) közül végül június 25-én, várhatóan este 11 és éjfél között lesz földi kémiai szúnyoggyérítés Budakalászon.

A földi kémiai irtás során felhasznált készítmény a “Deltasect Plus 1,2 ULV” szúnyogirtó szer. A készítmény a kijuttatott mennyiségben kizárólag az érzékenyebb rovarokat pusztítja el, melegvérű állatokra, emberre nem veszélyes, hatóanyaga néhány óra alatt lebomlik. A méhekre azonban veszélyes lehet a kémiai irtó szer, ezért a gyérítés feltétele a méhészek értesítése.

Az idei évtől már nem lehetséges a kémiai vegyszerekkel történő légi szúnyogirtás.  A tiltás oka, hogy a légi kémiai szúnyoggyérítés során használt szerek a szúnyogokkal közel megegyező méretű egyéb rovarokra és bogarakra is veszélyt jelentettek. A szúnyoggyérítési munkát április eleje óta végzi a Belügyminisztérium Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatósága.

Bővebben: https://www.budakalasz.hu/szunyog/

Forrás: budakalasz.hu

Kommentek

Legutóbbi hírek

Friss videók, hanganyagok